Cum va fi vremea de Florii. Meteorolog: Vor fi prezente în cea mai mare parte a țării

FOTO: Freepik @bearfotos
FOTO: Freepik @bearfotos

Meteorologul Radu Ilea a spus cum va fi vremea în această săptămână, în care la final vom sărbători Floriile.

”Vorbim de fenomene specifice acestui sezon, chiar dacă în zona montană înaltă ninge nu este ceva ce nu s-a mai pomenit în aprilie. Din punct de vedere al precipitațiilor, însă, astăzi, pe parcursul zilei și la noapte, acestea vor fi prezente în cea mai mare parte a țării, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Din punct de vedere termic, o ușoară încălzire față de ieri în partea de vest a țării, iar în rest ne vom situa în jurul a ceea ce a fost și pe parcursul zilei de ieri, după care miercuri se va încălzi în regiunile extra-carpatice și se va răcori ușor în partea de vest, nord și centru a țării, iar pentru ziua de joi, valorile termice vor scădea, astfel încât ne vom situa, ușor, sub cele specifice perioadei.

Către sfârșitul săptămânii, valorile de temperatură vor crește față de ceea ce vom avea pe parcursul acestor zile, astfel încât vom avea parte de o vreme caldă pentru perioada respectivă, iar precipitațiile se vor restrânge și vor fi doar izolate, a declarat Radu Ilea, meteorologul de serviciu, la Digi 24.

La nivelul Capitalei, ”pe parcursul zilei de astăzi vom avea parte de ploi, slabe cantitativ, sub formă de aversă și de ceva intensificări ușoare de vânt”, a mai spus meteorologul.

Vremea de 1 mai și Paște

Cât privește vremea pentru perioada minivacanței de 1 mai și Paște, meteorologul a afirmat că poate face doar o estimare, deoarece vor fi actualizate în continuare prognozele.

Astfel, ”din punct de vedere termic ne vom situa peste ce ar trebui să avem, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă, doar izolat, pe ici, pe colo, să fie ploi slabe”. 

Cod galben de ceață și vânt

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineață, două avertizări nowcasting de ceață densă și vânt, valabile până la ora 10.00.

Astfel, conform ANM, în județul Maramureş (Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Bârsana, Ocna Șugatag, Cupșeni, Cernești, Budești, Giulești, Călinești, Vadu Izei, Desești, Vima Mică, Oncești) și județul Cluj (Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Cuzdrioara, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Vad, Borșa, Bobâlna, Cornești, Dăbâca, Aluniș, Jichișu de Jos) se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Iar în județul Caraş-Severin (Moldova Nouă, Oravița, Anina, Băile Herculane, Mehadia, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Topleț, Iablanița, Sichevița, Cornea, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Mehadica) se vor semnala intensificări locale ale vântului, care vor depăși la rafală 55...60 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel