Cum se fură like-uri pe Facebook

Căloiu Oana / 19 feb 2013 / 19:55 Salveaza PDF Comentarii

Utilizatorii Google Chrome sunt victimele celei mai recente escrocherii informatice. Prin intermediul unei extensii infectate de Chrome, hackerii pot obține mii de like-uri pe

Cea mai recentă tentativă de fraudă a criminalilor informatici vizează utilizatorii Google Chrome. Prin instalarea unei extensii infectate de Chrome, hackerii pot obține în câteva zile, zeci de mii de like-uri pe Facebook. Potrivit specialiștilor Bitdefender, liderul pieței românești de soluții antivirus, userii nu pot observa escrocheria.

Ulterior, paginile sunt fie vândute diverșilor clienți, fie sunt folosite pentru a servi utilizatorilor viruși ascunși în conținutul postat. Povestea paginii cu mai mult de 40.000 de like-uri începe cu un link aparent inofensiv care direcționează utilizatorii către un site cu diverse filmulețe. Pagina este localizată pe un domeniu internațional care redirecționează utilizatorii către o pagină ce îi cere victimei să instaleze o versiune specială a Flash Player pentru a putea vedea conținutul video.

Victimele care vizitează această pagină folosind Google Chrome sunt direcționate apoi către pagina din Chrome Web Store de unde li se solicită să descarce extensia Business Flash Player. Respectiva extensie de browser poate accesa cookie-urile din Facebook și poate da like paginilor în numele utilizatorului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22