Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor

Ema Apostu / 28 feb 2019 / 06:00 Salveaza PDF Comentarii
Mămăligă
Mămăligă

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se spune că fiecare gospodină se desăvâșește în ale bucătăriei, după ce învață să facă sarmale și mămăligă. Dacă nu ați încercat încă, vă oferim rețeta tradițională de mămăligă. 

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Ingrediente

 

1 litru de apă
350 g mălai
1 linguriţă rasă de sare

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Mod de preparare


Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se pune apa la fiert împreună cu sarea.  Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. PONT: Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27