Cum se face borșul de casă. Rețeta care-ți amintește de copilărie. Ciorbe delicioase!

Ema Apostu / 03 sep 2019 / 15:56 Salveaza PDF Comentarii

Cum se face borșul de casă. Rețeta care-ți amintește de copilărie. Borșul făcut în casă nu se poate compara cu niciun produs aflat acum pe piață. Se prepară extrem de ușor, iar ciorbele vor avea o savoare minunată.

Ingrediente: 5l apă, 500 g tărâțe de grâu, 100 g pâine neagră (fără aditivi alimentari), 3 linguri făină de porumb (mălai) și leuștean.

Cum se face borșul de casă

 

Cum se face borșul de casă. Într-un vas emailat cu capac se face o plamadă (maia) prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâțe și 100 g pâine neagră fărămițată, scrie libertatea.ro.

Cum se face borșul de casă. Se lasă timp de 2 zile la dospit. Se adaugă restul de tărâțe, cele 3 linguri de mălai și leușteanul.

Cum se face borșul de casă. Peste acestea se toarnă apa la temperatura de 60 grade, cca 2/3 din capacitatea vasului. Se amestecă cu o lingură de lemn de 2-3 ori pe zi. Vasul cu conținutul obținut se păstrează într-un loc călduț.

Cum se face borșul de casă. După limpezire, lichidul se toarnă în sticlă de sticlă și se păstrează la frigider. 


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24