Cum se curăță plita cu inducție: 6 sfaturi eficiente

Cum se curăță plita cu inducție, 6 sfaturi eficiente. Sursa foto: freepik.com
Cum se curăță plita cu inducție, 6 sfaturi eficiente. Sursa foto: freepik.com

Moderne, atractive și mai presus de toate eficiente, plitele cu inducție folosite tot mai des în bucătăriile noastre.

Cu toate acestea, din cauza fragilității lor, acestea necesită o întreținere adecvată pentru a rămâne în stare perfectă. Deci, cum se curăță corect plita cu inducție?

Plitele cu inducție sunt realizate dintr-o suprafață de sticlă care este supusă abraziunilor și zgârieturilor, precum și stropilor de ulei. Pe termen lung, dacă nu o cureți, plita nu va mai funcționa  bine.  Dar există o mulțime de tehnici prin care plita cu inducție poate fi curățată eficient.   

Primul lucru de reținut înainte de curățare: oprește plita pentru a evita riscul de arsuri. Lasă să se răcească înainte de a începe procesul de curățare. Evită să folosești substanțe chimice de curățare pe plita fierbinte, deoarece vaporii pot dăuna sănătății.

Gospodinele cu experiență au întotdeauna un bol cu bicarbonat sub pat! Explicația e simplă

Șterge întotdeauna partea de jos a vaselor de gătit înainte de a le pune pe plita cu inducție pentru a evita zgârieturile. Nu umple prea mult oalele și tigăile pentru a evita scurgerile.

Pentru curățarea plitei cu inducție, folosește o cârpă moale sau un burete neabraziv.  Aplică o cantitate mică de detergent pentru plite cu inducție. Folosește un prosop de hârtie umed sau un disc demachiant umezit pentru a șterge detergentul.

După fiecare utilizare, plita cu inducție trebuie ștearsă.  Acest lucru va preveni acumularea murdăriei și nevoia de a curăța temeinic.

Șase sfaturi pentru curățarea cu ușurință a plitei cu inducție

1. Dacă plita cu inducție este foarte murdară, șterge toată murdăria cu o cârpă umedă.

2 Răzuiește reziduurile alimentare folosind o racletă cu inducție. Nu pune presiune puternică pentru a evita zgârieturile! Așa că folosește o racletă concepută pentru sticlă și ceramică.

3. Pentru urmele de calcar, oțetul alb este cel mai mare aliat al tău. Scufundă o cârpă moale și freacă zona murdară.

4. Șterge cu un prosop de hârtie umed suprafață plitei, apoi cu o cârpă moale și uscată.

5. Pune puțină cremă specială de curățare pentru plitele cu inducție pe un disc demachiant umezit și întind-o pe toată suprafața.

Spală vasele murdare de aluat în 10 minute. Doar unele gospodine cunosc un truc eficient

6. Așteaptă un moment înainte de a îndepărta excesul, folosind o cârpă curată din microfibră.

Pentru celelalte părți ale plitei, care nu sunt de sticlă, folosește apă cu săpun și o periuță de dinți sau o cârpă moale pentru a le freca. Pentru a evita coroziunea și zgârieturile, evită agenții de curățare abrazivi și de curățare care conțin clor.

 

Curăță plită cu inducție cu pastă de dinți

 

Pentru a curăța plita cu inducție, întinde  o cantitate bună de pastă de dinți pe toată suprafața cu mișcări circulare. Adaugă câteva picături de apă și, folosind un burete neabraziv, freacă până dispar toate urmele. Apoi folosește o cârpă curată și uscată din microfibră pentru a șterge totul!

 

Curăță plita cu inducție cu lămâie

 

Pentru ca suprafața plitei cu inducție să-și recapete strălucirea și strălucirea, folosește lămâie. Frecați suprafața plitei cu o lămâie tăiată pe jumătate. Cu un burete umed, clătește apoi întreaga suprafață.

Scapă eficient de mirosul de umezeală din casă. Iată câteva metode eficiente

La final, șterge cu o cârpă curată și uscată din microfibră. Pe lângă faptul că este economică și ecologică, lămâia lasă un parfum plăcut!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel