Urmărește emisiunea live


Cum scapi de muște. Soluții 100% naturale care funcționează

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să scapi de muște, mai ales pe timpul verii, trebuie să știi câ ai de îndemână câteva soluții 100% naturale care funcționează.

Cum scapi de muște

Muştele vin la gunoi, aşa că ai grijă ca acesta să fie aruncat o dată pe zi pentru a nu lăsa insectele să ajungă la el. Mai mult, alimentele pe care le depozitezi trebuie să fie la adăpost de aceste insect. Poţi folosi folie alimentară sau site speciale prin care muştele nu pot ajunge, scrie cumsa.ro. Daca ai o gospodărie unde cresti și animale, ai grijă să arunci gunoiul și să nu îl lași să se strângă. 

Plasele anti-insecte sau perdelele magnetice reprezintă o soluţie. Foliile de hârtie pentru insecte sunt şi ele eficiente, mai ales dacă stai la curte. Muştele nu suportă lavanda, aşa că poţi cumpăra flori de lavandă pe care le poţi pune prin casă. Castravetele alungă și el muștele. Taie felii şi aşază-le prin diverse locuri din casă.

Vezi și: De ce să uzi plantele la ghiveci cu apă îndulcită. Trucul util

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Cum scapi de muște

Şi ierburile aromatice sunt eficiente. Foloseşte menta sau busuiocul şi vei observa cum insectele nu te vor mai deranja. Uleiurile de eucalipt, de lavandă sau de mentă, îndepărtează şi ele insectele. Dacă vrei să faci şi o capcană pentru muşte, trebuie să foloseşti 1-2 linguri de miere, apă şi săpun. Toarnă acest amestec într-o sticlă a cărei parte de sus o vei tăia şi o vei aşeza invers. Insectele vor intra, însă nu vor mai putea ieşi.

Poți folosi și o jumătate de lămâie pe care să așezi câțiva căţei de usturoi. Dacă vrei să îndepărtezi muştele din bucătărie, toarnă puţin oţet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat va îndepărta muştele din încăperea respectivă.

O soluţie de scorţişoară combinată cu un litru de apă este un remediu naturist împotriva muştelor. Pulverizează acest amestec prin cameră. Uleiul esenţial de dafin va fi folositor atunci când vrei să alungi muştele din casa ta. Trebuie doar să stropeşti un şerveţel de hârtie cu ulei de dafin şi să îl laşi în camera respectivă. 

Vezi și: Cele mai bune soiuri de prun pentru țuică. Secrete pentru preparare

De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel