Cum scapi de mirosul neplăcut din mașina de spălat

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay
Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Ai simțit un miros neplăcut când ai deschis ușa mașinii de spălat? Iată de ce și cum să scapi de această problemă. 

De multe ori, mucegaiul se adună la garnitura unde ușa mașinii de spălat să închide. Nu te-ai gândit până acum la asta? Umiditatea din interiorul mașinii fiind ridicată, trebuie să lăsăm ușa deschisă pentru o aerisire corespunzătoare. De asemenea, mucegaiul se poate găsi și în cuva mașinii de spălat, în special dacă nu o folosești des. Așadar, nu uita să lași ușa mașinii deschisă după ce pui la spălat data viitoare. 

Mirosurile neplăcute în mașina de spălat mai pot apărea și dacă folosești prea mult sau prea puțin detergent. Pentru a evita asta, asigură-te că umpli sertarul de detergent până la linia de marcaj. Ține seamă și de instrucțiunile de pe ambalajul detergentului. 

Cum elimini mirosul neplăcut din mașina de spălat

Curăță garnitura mașinii de spălat cu o cârpă îmbibată în oțet. Vei elimina astfel orice urmă de mucegai. Pentru locurile greu accesibile poți folosi bețișoare de urechi sau o periuță de dinți veche. 

Mucegaiul din cuvă se elimină dacă adaugi 120 de grame de bicarbonat de sodiu și pornești mașina de spălat, fără vreo haină, pentru un ciclu de spălare la o temperatură de 90 de grade. 

În final, poți curăța și locul unde pui detergentul folosind 250 ml de înălbitor și 120 grame de bicarbonat de sodiu. O altă variantă e să folosești 500 ml de oțet, 30 grame de bicarbonat de sodiu și 30 ml de apă, potrivit cumsa.ro.

VEZI ȘI: Cum scapi de mirosul urât al prosoapelor. Truc cu bicarbonat de sodiu

Cel mai ușor mod de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor are la bază bicarbonatul de sodiu. Dizolvă 240 de grame de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă fierbinte. Pune prosoapele într-un lighean cu apă rece, iar apoi adăuga soluția din cană. 

Bicarbonatul trebuie lăsat să acționeze timp de cel puțin patru ore sau peste noapte. A doua zi vei constata că ai scăpat de mirosul neplăcut. (Citește mai mult AICI.)

VEZI ȘI: De unde să începi curățenia în casă. Pașii care te ajută să faci totul repede și eficient

Când vine vorba de curățenia generală, un plan te va ajuta să muncești eficient în cel mai scurt timp. În primul rând, începe cu încăperile cel mai des folosite, acolo unde vei avea cel mai mult de muncă. Curățenia se face de sus în jos, deci podelele sunt ultimele. Dacă ștergi praful după ce ai aspirat și spălat pe jos, ai făcut-o mai mult... degeaba. 

(Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel