Cum să scapi de praful din casă. Vei vedea diferența

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Te-ai săturat de praful din casa ta de care parcă nu mai scapi? Există câteva metode prin care poți să previi această neplăcere.

Covoarele trebuie aspirate foarte bine. Apoi, nu lăsa niciun vizitator să intre încălţat. Toată lumea îşi lasă încălţămintea la intrare şi, treptat, problema legată de praful din covoare se va rezolva. De asemenea, ar fi indicat să aspiri canapeaua şi draperiile săptămânal, pentru a preveni praful să se adune. Cel puţin de 2 ori pe an, ar fi indicat să speli şi draperiile. 

Animalele de companie pot fi şi ele responsabile pentru o parte din praful adunat în casa ta. Tocmai de aceea, trebuie periate cel puţin o dată pe săptămână pentru a îndepărta firele de păr moarte, dar în acelaşi timp trebuie spălate în mod constant, potrivit cumsa.ro.

Ferestrele reprezintă principalul loc prin care praful îşi face loc în casa ta. Dacă locuieşti lângă un bulevard, îţi recomandăm să le deschizi doar când nu este trafic. Evită orele de vârf şi deschide geamurile pe timpul nopţii. 

Pentru curăţenie, ar fi recomandat să foloseşti o cârpă din microfibră. Materialul va stoca foarte bine praful, însă va trebui să o cureţi destul de des. Dacă nu ai o cârpă din microfibră, atunci foloseşte una normală însă pe care să o umezeşti. Şi un alt sfat util: întotdeauna să ştergi praful de sus în jos, aşa că începe cu suprafeţele cele mai înalte. 

Cum cureți părul de animale de pe covor și canapea

Pentru un plus de eficacitate, vă recomandăm să vă îndreptaţi atenţia către un aspirator echipat cu perii speciale pentru îndepărtarea părului de animale, scrie cumsa.ro. Dacă se poate, ar fi bine că aspiratorul să aibă şi un filtru HEPA care să absoarbă în totalitate chiar şi cele mai fine particule desprinse din covor.

Părul de pe tapiţerie poate fi curăţat cu ajutorul unui aspirator vertical multifuncţional, cu componente detaşabile, care se poate transforma extrem de uşor într-un aspirator mic, de mână. Părul animalelor se va depune în timp şi pe mobilier sau pe pardoseală. Pentru a curăţa uşor aceste suprafeţe, vei avea nevoie de materiale cu proprietăţi antistatice.

Vezi și: Cum faci balsam de rufe natural. Ai nevoie de 2-3 ingrediente din bucătărie. Vei renunța la cel din comerț!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel