Cum să elimini, rapid, mirosurile urâte dintr-o baie fără ferestre: trei trucuri eficiente, care te salvează

Cum să elimini, rapid, mirosurile urâte dintr-o baie fără ferestre - trei trucuri eficiente, care te salvează. Sursa - Pexels
Cum să elimini, rapid, mirosurile urâte dintr-o baie fără ferestre - trei trucuri eficiente, care te salvează. Sursa - Pexels

Toată lumea își dorește o casă mare, spațioasă, mobilată, bine îngrijită,  care miroase frumos și plăcut. Chiar dacă nu întotdeauna o casă mare, este important să o menținem curată, iar cu câteva trucuri, pe care le, vom folosi, încăperile vor părea mai mari.

 

Puteți opta pentru mai multe oglinzi și  pereți de culori deschise, care să nu îngreuneze atmosfera din casă. Dacă scopul nostru este să parfumăm casa, în primul rând, va trebui să facem curățenie, în fiecare zi pentru a scăpa de murdărie și praf. Este suficient să folosiți niște produse din cămară pentru a lustrui podelele sau pentru a împrăștia parfumuri îmbătătoare.  

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

Adesea, principala problemă este baia, mai ales când nu are ferestre și este de mici dimensiuni. Mirosurile neplăcute, care provin din scurgerile toaletei, chiuvetei și cabinei de duș, ne provoacă senzații de greață.

Dacă nu vrem să se întâmple asta, ar trebui să acordăm mai multă atenție băii, apelând la unele  remedii ale bunicii cu adevărat eficiente și foarte ieftine.

Amestecă ulei de măsline cu bicarbonat și apă: pulverizează soluția pe frunzele plantelor și bucură-te de rezultat

Puteți folosi, de exemplu, lămâie, oțet sau acid citric,  produse extraordinare care pot răspândi un  miros proaspăt și aromat. Dacă nu aveți  sisteme de ventilație, puteți amplasa, în camera de baie,  plantele care absorb umiditatea.

3 trucuri pentru a parfuma baia mică și fără ferestre și pentru a elimina mirosurile neplăcute  

Trucul 1 - Folosind doar 3 ingrediente, pe care le veți pune într-un borcan de sticlă, puteți crea un odorizant. Puneți într-un recipient  un baton de scorțișoară, util și pentru a tine departe insectele, semințe de vanilie și petale uscate de trandafiri. Alternativ, puteți folosi flori uscate de iasomie sau de mentă. Toate acestea vor degaja arome florale incredibile în baie.

Scapă de petele de rugină de pe umbrelă cu amoniac. Umbrela va fi ca nouă și te va apăra de ploaie

Trucu 2 - Un al doilea remediu rapid  este să puneți, într-o farfurie, o lingură de bicarbonat de sodiu peste care adăugați câteva picături de ulei esențial. Amestecați.  Deasupra așezați o lumânare care trebuie aprinsă imediat ce simțiți un miros urât.

Nu mai spăla podelele cu prosoape. Superstițiile interzic acest obicei: alungi bunăstarea din casă

Trucul 3 -  Puteți crea jeleuri parfumate: fierbeți 250 ml apă, în care veți dizolva 15 grame de gelatină pudră. Separat, dizolvați o jumătate de lingură de sare și 10 picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă într-un pahar cu apă rece și amestecați.

Într-un recipient de sticlă se toarnă, mai întâi, amestecul rece, apoi apa fierbinte cu gelatină.  Lăsați-le să se răcească, apoi păstrați recipientul pe un raft din baie. Iată, deci, cele 3 trucuri care vă  parfumează baia mică și fără ferestre.

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate 

Cu siguranță, una dintre activitățile mai puțin preferate ale noastre este călcatul hainelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute ne obligă să punem mâna pe fierul de călcat chiar și atunci când nu avem chef.

Însă putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un turc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa  pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.

Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire

Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să  curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea ferului de călcat și pot provoca pete pe haine.

Pentru curățarea tălpii ferului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa ferului de călcat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel