Cum să cureți petele de pe canapea în funcție de simbolurile de pe etichetă

Foto ilustrativ, Pixabay
Foto ilustrativ, Pixabay

Dacă ai verificat eticheta canapelei, îți va fi mai ușor să cureți petele. 

Când vine vorba de petele de pe canapea, cel mai bine e să acționezi imediat. Nu lăsa petele să se usuce pentru că șansele de a le curăța se diminuează destul de mult. Deseori, produsele pe care deja le ai în casă sunt suficiente. 

Înainte de toate, verifică eticheta canapelei. Acesta este, de altfel, și primul lucru pe care trebuie să-l faci când cumperi o canapea. Etichetele oferă explicații despre soluțiile pe care le poți folosi. 

Pete pe canapea. Simboluri de curățare de pe etichetă:

W – poți curăța canapeaua folosind apă

S – ai nevoie de un produs de curățare pe bază de solvenți

WS – poți folosi apă sau o soluție specială pe bază de solvenți

X – este permisă doar folosirea aspiratorului

În cazurile în care apa nu este recomandată, dacă o folosești, te vei alege cu alte pete pe care nu le vei mai putea îndepărta. 

Ce să faci dacă eticheta canapelei arată litera 'X'

Dacă eticheta canapelei tale arată litera 'X', înseamnă că materialul necesită o atenție deosebită. Nu folosi produse de curățare pentru că riști să o pătezi mai tare. În schimb, poți apela la un aspirator cu perie. După ce ai terminat de curățat, lasă geamul sau aerul condiționat deschis, potrivit cumsa.ro.

VEZI ȘI: Cum cureți petele de mucegai de pe saltea. Cele mai simple metode

Spirt medicinal

Aspiră bine ambele suprafeţe ale saltelei. Apoi, vei avea nevoie de 120 ml de spirt medicinal şi 120 ml de apă caldă. Pune aceste ingrediente într-un recipient cu pulverizator şi amestecă foarte bine conţinutul, scrie cumsa.ro. După aceea, pulverizează soluţia pe toată suprafaţa saltelei. În cazul în care sunt pete, îmbibă o cârpă cu soluţia pe care ai făcut-o şi curăţată suprafeţele afectate folosind mişcări circulare.

Dezinfectarea saltelei. Apoi, va trebui să dezinfectezi suprafaţa saltelei. Ai nevoie de 30 ml de alcool, 30 ml de oţet, 180 ml de apă şi 5 picături ulei esenţial de arbore de ceai. Toate ingredientele trebuie puse într-un recipient, iar după ceea să pulverizezi pe toată suprafaţa saltelei. Aşteaptă o oră până ce se va usca, iar apoi aspiră ambele părţi ale saltelei pentru a te asigura că ai eliminat toţi sporii de mucegai.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel