Cum faci îngrășământ natural pentru orhidee. Ai nevoie de patru ingrediente banale din bucătărie

Dacă vrei să faci îngrășământ natural pentru orhideea ta, ai la dispoziție patru ingrediente banale pe care le poți folosi și tot atâtea variante. 

Vei avea nevoie de cafea neagră sau ceai negru. Cantitatea pe care o ai o amesteci cu apă şi o linguriţă de oţet de mere. Soluţia trebuie pusă într-un recipient care se închide ermetic şi poate fi păstrată timp de 5-7 zile. Udă orhideele din casă o dată pe lună folosind acest îngrăşământ natural, scrie cumsa.ro.

Cojile de ouă îți pot fi de mare ajutor. Vei avea nevoie de 12 coji de ouă pe care trebuie să le laşi la înmuiat în apă, timp de 12 ore. Apoi, pisează-le bine. Pudra obţinută se amestecă bine cu un litru de apă clocotită. Lasă soluţia să se răcească, iar apoi strecoar-o. O dată la 10-14 zile, va trebui să stropeşti frunzele de orhidee cu această soluție.

După ce fierbi cartofii sau orezul, păstrează apa în frigider. Înainte de folosire, scoate-o din frigider şi las-o să ajungă la temperatura camerei. O dată la 3-4 săptămâni, udă orhideele cu această apă.

Şi laptele de vacă este folositor. Amestecă o parte lapte de vacă şi patru părţi apă. Udă plantele cu acest fertilizator o dată la 3-4 săptămâni. 

Vezi și: Cum faci să înflorească din nou orhideea. Metoda eficientă de stimulare

Cum se udă corect orhideea. Trucul folosit de mulți care au această floare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel