Cum amenajezi un living open space

Cum amenajezi un living open space / Foto: Pixabay, de La Belle Galerie
Cum amenajezi un living open space / Foto: Pixabay, de La Belle Galerie

În articol găsești sfaturi pentru amenajarea unui living open space.

Combinarea dintre living și bucătărie este tot mai des întâlnită în casele moderne, mai ales când proprietarii vor să renunțe la cămăruța mică destinată gătitului și să se bucure de un spațiu mai larg. Bucătăria open space are, însă, unele neajunsuri, cum ar fi faptul că trebuie păstrată permanent foarte curată, fiind deschisă privirilor tuturor, intimitatea nu prea există, iar mirosurile neplăcute se pot răspândi prin casa, scrie Ziarul de Iași. Totuși, fiecare dintre neajunsuri are o rezolvare. 

De regulă, bucătăria trebuie igienizată după fiecare utilizare, deci o persoană care se respectă nu va lăsa dezastru după ce a gătit. Totodată, în această cameră nu este nevoie de intimitate, pentru că nu este un spațiu personal. O hotă de cea mai bună calitate va rezolva, cu siguranță, problema mirosurilor neplăcute. 

Ce faci dacă ai un apartament mic

Cu atât mai mult cu cât un apartament are dimensiuni mai mici. Crearea unei bucătării open space poate să schimbe înfățișarea acestuia și să ofere spațiu suficient destinat gătitului și servirii mesei, incluzând și zona pentru primit musafiri. Barul poate fi piesa de mobilier care să facă trecerea din camera destinată gătitului în zona de dining. Culorile deschise sunt ideale într-o astfel de bucătărie, mărind vizual spațiul.

Din start, acest proiect presupune abordare creativă, păstrarea unui echilibru, organizarea ergonomică, mobilier compact și unitar cu electrocasnice incluse, culori deschise și cât mai multă lumină naturală. O astfel de încăpere poate exista, totuși, doar dacă structura de rezistență a blocului permite executarea unor modificări, adică se poate sparge peretele ce delimitează livingul de zona de gătit. În caz contrar, bucătăria închisă rămâne în continuare singura variantă. 

Câteva sfaturi utile: 

1. Timpul petrecut în această încăpere poate deveni o experiență plăcută, dacă spațiul este amenajat optim, așa că este vital să țineți cont de sfaturi și recomandări în vederea demarării proiectului.

2. Indiferent de stilul ales pentru decorare, bucătăria trebuie să fie funcțională, bine compartimentată și să reușească să îndeplinească rolul de preparare a mâncării pentru toată familia;

3. Spațiile de depozitare trebuie să fie generoase și să adăpostească toate ustensilele, aparatura electrocasnică, vesela și tacâmurile de care este mare nevoie în bucătărie;

4. Înainte de a face orice investiție, se va face o schiță pentru a ști exact ce piese de mobilier și ce electrocasnice au loc în încăpere;

5. Într-o bucătărie mică se evită folosirea corpurilor suspendate cu vitrine și geamuri, iar electrocasnicele incorporabile sunt recomandate;

6. Amenajarea va fi reușită și dacă se ține cont de forma camerei (dreptunghiulară, pătrată, pe colț);

7. Într-o bucătărie cu dimensiuni mici se vor folosi culori deschise.

Amenajarea unei băi mici: piese de mobilier și accesorii potrivite

Pentru a beneficia la maxim de toate avantajele pe care ți le oferă o baie de mici dimensiuni, cel mai important este să profiți de spațiul disponibil pe înălțime. Astfel, poți amenaja de exemplu dulapuri compacte sau încastrate în perete, care să  acopere porțiunile neutilizate în mod normal. 

Asemenea zone libere sunt ideale pentru a fi exploatate și valorificate la maximum, în așa fel încât să devină extrem de funcționale. De exemplu, poți amplasa un astfel de dulăpior deasupra lavoarului, pentru a depozita piese necesare în baie (hârtie igienică, prosoape, aparate de întreținere corporală). Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel