Cum ai vedea sigla PSD-PNL-PC? Membrii Alianței ”NU Băsescu” mai caută încă soluții

Ponta Antonescu
Ponta Antonescu

Liderii PSD şi PNL au analizat, marţi seară,  posibilele denumiri ale mișcării anti Băsescu, variantele discutate fiind "Alianţă", "Uniune", "Pact", "Convenţie" sau "Pol", fără a ajunge însă la o concluzie. Niciuna dintre variantele de denumire pentru alianţă nu a fost agreată, cu excepția  denumirii "social-liberale", care ar trebui să se regăsească în denumirea oficială.

Astfel, variantele tatonate au fost de "alianţă", "alianţă naţională", "uniune", "uniune naţională", "convenţie", "pol", "pact", fiecăreia opunându-i-se contraargumente fie electorale, fie politice, de genul suprapunerii cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, cu Alianţa de Centru Dreapta, cu Convenţia Democrată sau Polul Social pe care îl anunţaseră la un moment dat Ion Iliescu şi Petre Roman.

Sigla va fi desenată până la alegeri

De asemenea, nici în cazul viitoarei sigle a alianţei dintre PSD şi ACD nu s-a ajuns la un rezultat final, singura certitudine fiind că, potrivit legii electorale, sigla viitoare trebuie să conţină siglele tuturor celor trei partide împlicate în construcţie, respectiv cei trei trandafiri (PSD), săgeata (PNL) şi balanţa (PC).

Sursele citate au menţionat că, pe acest subiect, discuţiile au fost legate de combinarea celor trei sigle în interiorul dreptunghiului care trebuie tipărit pe buletinele de vot, o variantă supusă atenţiei fiind ca siglele celor trei partide să fie înşiruite pe orizontală.

Candidații din 20 de județe, stabiliți pe baza sondajelor

Aceleaşi surse au mai precizat că, în ceea ce priveşte principiul parităţii în desemnarea candidaţilor, PSD şi ACD au căzut de acord că acesta nu echivalează cu principiul egalităţii.

Astfel, pentru cazul preşedinţiilor CJ, candidaţii alianţei în judeţele conduse în prezent de alte partide decât de PSD sau PNL, respectiv 20 de judeţe, vor fi desemnaţi pe baza sondajelor de opinie locale. Dacă în urma acestor sondaje se va constata că PSD are mai mulţi candidaţi mai bine plasaţi decât PNL, atunci se va merge pe această formulă dezechilibrată, chiar dacă, în total, candidaţii PSD vor mai mulţi decât ai PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel