EXCLUSIV  Cu maşina până-n Thassos? Marţi, ziua ideală de intrat în Grecia, nu şi de ieşit. Ce trebuie să ştii despre trafic, unde să alimentezi şi cum se circulă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată ce trebuie să ştii înainte să te aventurezi cu maşina până-n Grecia!

Ţi-ai propus să mergi în vacanţă în Grecia şi vrei să conduci până acolo? Dan Adrian Drăgan a vorbit la "Departe de România" despre impedimentele care s-ar putea ivi pe drum dar şi despre momentul ideal din săptămână când e recomandat să treci graniţa la greci.

"Vineri, sâmbătă, duminică şi luni se întâlnesc timpi de aşteptare mai mari faţă de marţi, miercuri, joi. Deşi marţi, statistic vorbind, este ziua cea mai lejeră de intrare în Grecia, observăm faptul că la ieşirea din Grecia foarte mulţi turişti îşi încheie sejurul. Şi atunci vedem cozi foarte mari la ieşirea din Grecia către Bulgaria, altfel încât există un flux normal al sezonului estival de intrare în Grecia, însă e un flux foarte mare de ieşire din Grecia. Şi atunci e bine să vii în Grecia marţi, dar nu e bine să ieşi din Grecia marţi" a explicat Drăgan.

Prin ce puncte de intrare putem ajunge în Thassos

"Turiştii trebuie să ştie că toate punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi celelalte ţări care au trecere comună cu Grecia sunt deschise. La Makaza pot alege Zlatograd sau Ormenio... sunt toate deschise şi sunt deschise nonstop. Cine nu vrea să stea două-trei chiar patru ore maxim poate să ocolească şi să meargă 50-100 de kilometri în plus, pe la alt punct de trecere a frontierei.

De asemenea, recomandăm turiştilor să alimenteze cu carburant în România şi în Bulgaria, astfel încât, aşteptând la prânz la 35-40 de grade să aibă suficient carburant pentru aer condiţionat. Mai ales că în Grecia, după cum ştiţi, carburantul este mai scump."

Indicaţii rutiere

Traseul pe drumul european E85 este cel mai scurt drum spre Thassos.
Presupunând că plecarea este din Bucureşti, itinerarul ar fi următorul:

– Drumul din Bucureşti şi până la Ruse este de aproximativ 65 de kilometri.
– De la Ruse vei merge prin Bulgaria aproximativ 365 de kilometri până la Makaza. Drumul prin Bulgaria nu ar trebui sa fie mai lung de 5 ore dacă respectaţi regulile de circulaţie.
– Prin Grecia vei mai avea de mers încă 120 de kilometri, de la Makaza până la Keramoti. Mare parte din drumul prin Grecia este pe autostradă, cu limita de 130 km/h.

Dacă totul pe drum este ok, acest traseu ar trebui să dureze în jur de 8-9 ore. Pot fi întârzieri pentru că, de obicei, la vama Makaza este aglomeraţie foarte mare, mai ales dacă mergi în plin sezon. Atenție, aici este permisă doar trecerea autovehiculelor sub 3,5 tone si a autocarelor.

Interviul complet, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel