EXCLUSIV  Congres PSD. Dragnea - Ștefănescu, răsturnare de situație. Culise CExN

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut conducerii social-democrate, în Biroul Permanent Naţional de ieri, să convoace un congres extraordinar al partidului, prin care să primească o reconfirmare a susţinerii sale în partid şi a programului de guvernare.  

Avem de-a face cu o răsturnare de situație. La ultimul CExN PSD, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, Codrin Ștefănescu a propus congres pentru modificarea statutului și stabilirea candidatului la prezidențiale. Atunci, liderul PSD a spus că nu se impune organizarea unui astfel de eveniment. 

Congres cu alegeri

În CExN PSD de ieri, baronii din tabăra lui Dragnea, printre care Dumitru Buzatu, Gabriel Zetea și alții din Moldova, au declarat că nu este cazul unui congres, informează surse DC News. Ei rămăseseră pe vechea temă a liderului de partid din ședința trecută. Atunci, Liviu Dragnea s-a ridicat și a spus că este nevoie de un astfel de eveniment pentru proiectul de țară și pentru revalidarea președintelui. Apoi, după ce recent se contraseră cu liderul partidului, așa cum a scris DC News aici, Codrin Ștefănescu a zis, în ședința de ieri, că ideea este bună: "să se facă congres, dar să fie și cu schimbarea statutului și cu alegeri la nivel de vicepreședinți, să se aleagă toată conducerea". În acel moment, Adrian Țuțuianu, Robert Negoiță și alții au cerut congres cu alegeri totale.

Meciul se joacă și este deschis oricărui rezultat

În perspectiva în care Liviu Dragnea ajunge la președinție sau în cazul în care este 'lichidat' pe cale judiciară, oamenii din linia doi, adică vicepreședinții, decid cine va conduce partidul. Baronii 'disidenți', din tabăra anti-Dragnea, speră să-și consolideze poziția și să fie vicepreședinți. Ei vor ca masa din PSD să îi voteze pe ei deoarece sunt anumite nemulțumiri în organizații. Baronii 'disidenți' mizează pe ideea că social-democrații îi vor respinge pe cei care par a partiza cu statul paralel.

Data congresului

Congresul va avea loc pe 17 martie. "Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, dezbateri în mai multe domenii, în economie, fiscalitate, sănătate, educaţie, justiţie, salarii, pensii şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită în cadrul acestor dezbateri", a motivat Liviu Dragnea decizia de a organiza congresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel