EXCLUSIV  Congres PNL, sondaj dur pentru Cîțu! Încă mai e timp: Al treilea candidat, peste 70% susținere la șefia PNL

Mai sunt cinci zile în care, în PNL, ar putea apărea un al treilea candidat. 

DCNews a realizat un sondaj în rândul cititorilor site-ului. Întrebați ”Cine merită să fie președinte al PNL?”, cei mai mulți, peste 16.000, au răspuns ”Alt candidat”. Pentru această variantă au votat 73,6%. 

Între Ludovic Orban și Florin Cîțu, ca percepție publică, mai susținut este Ludovic Orban, care a înregistrat 4054 de voturi, respectiv 18,6%. Florin Cîțu pare, însă, că a dezamăgit profund, cu doar 1702 voturi (7,8%). 

Foto Sondaj DCNews, Congres PNL: 

1. foto SONDA... (sondaj-pnl-congres-orban-citu-al-treilea-candidat_92875500.jpg)

Congresul PNL are loc în 25 septembrie. Deși s-a vehiculat - chiar de către lideri marcanți ai PNL - că data limită de depunere a candidaturilor pentru șefia PNL ar fi fost 10 august, în realitate, vorbim despre data de 25 august, după cum a explicat președintele PNL, Ludovic Orban, pentru DCNews. 

”Data limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, cu 30 de zile înainte de data Congresului, conform statutului. Vă spun pentru că eu ştiu statutul", a declarat Ludovic Orban pentru DCNews. 

Vezi aici declarațiile complete: EXCLUSIV  Șefia PNL se JOACĂ. Data limită de depunere a candidaturilor, 25 august. Orban clarifică: Eu știu statutul. De la Rareș Bogdan a plecat totul

Dacă va pierde șefia PNL, Ludovic Orban a anunțat că-și va da demisia și de la conducerea Camerei Deputaților. Florin Cîțu se consideră deja câștigător, însă, după cum a demonstrat și recent, când l-a impus pe Dan Vîlceanu la Finanțe, peste capul lui Ludovic Orban, cu susținerea celor 46 din BPN, care sunt de partea sa și la Congresul din 25 septembrie. 

În spațiul public au apărut mai multe informații neașteptate despre premierul Florin Cîțu, începând cu șofatul sub influența băuturilor alcoolice, în SUA, ceea ce i-a adus o sentință de 2 zile de închisoare și plata unei amenzi de 1.000 de dolari. Florin Cîțu a spus că nici PSD n-a făcut așa ceva, în campaniile duse împotriva social-democraților, acuzând direct tabăra Orban, tabără care a susținut că nu a știut despre acest ”istoric” personal al premierului. Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Cîțu să-și ceară scuze față de români și față de el, ceea ce nu s-a întâmplat. După cum a declarat, premierul consideră că a plătit deja pentru ce s-a întâmplat, ceea ce, după cum a arătat în repetatele ieșiri publice, consideră a fi de ajuns. 

Joi seară, Florin Cîțu a afirmat că el nu este arogant, așa cum poate este perceput, ci este sincer: ”Eu sunt un om foarte sincer. Câteodată prea sincer şi sinceritatea asta a mea câteodată pare o aroganţă, dar nu este aroganţă, eu sunt sincer, foarte sincer.”

Vezi și: Scenariul pentru scoaterea lui Orban din politică: nu va fi primit la Congresul PNL. Cine l-a abandonat, de ce a pierdut partidul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel