Conform FMI, România iese din criză întodeauna la anul!

“Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!”

După acest principiu acţiona până de curând actuala putere în relaţia cu poporul. Dacă te uiţi în urmă la declaraţiile despre criza economică ale domnului Boc şi colegilor domniei sale vezi că în cel mai bun caz nu se verifică şi aici e vorba în special de anunţurile acelea de tipul avem veşti bune, exporturile şi-au revenit, în acest trimestru avem creştere economică sau la anul va fi mai bine. De la o vreme încoace descoperi lucruri mult mai interesante în afirmaţiile reprezentanţilor FMI.

Jeffrey Franks spunea în 2009 că România va ieşi din recesiune în 2010. Nu numai că nu am ieşit dar e chiar mai rău însă şeful misiunii Fondului nu renunţă şi ne spune acum (28.10.2010) că ieşim din recesiune în 2011! Dacă avem chef de glume putem să ne gândim cum la anul domnul respectiv va declara că lucrul ăsta minunat ni se va întâmpla în 2012 sau că din recesiune România va ieşi întodeauna la anul!

Nu este însă de râs pentru că ne-am împrumutat de o groază de bani şi vom avea de plătit din buzunarele noastre-nu ale domnilor Băsescu şi Boc -atât de mult încât ne vor ţine minte şi urmaşii urmaşilor noştri. De aceea caut să văd pe ce se bazează declaraţiile unui şef de misiune FMI, dacă e vorba de previziuni ratate sau de o situaţie reevaluată. Ei bine, veţi constata că e doar o minciună sfruntată pentru uzul urechilor noastre, nu pentru cunoscători iar acest lucru reiese indirect din cifrele cu care acelaşi organism financiar încearcă să ne aburească.

Tot Fondul a prezentat nişte analize cu privire la Produsul Intern Brut pe cap de locuitor şi estimează că abia în 2013 România va reveni la valoarea din 2008, când înregistram o creştere economică fără precedent. Ce frumos sună, dar oare e plauzibil? În 2008, PIB era de 9500 de dolari, acum este de 7300 şi dacă îi credem pe reprezentanţii FMI, în 2013 va fi de 9800 dolari pe cap de locuitor! Presupunând că domnul Jeffrey Franks are dreptate când spune că în 2011 ieşim din recesiune, câtă creştere economică ar trebui să înregistrăm în doar un an şi ceva pentru a ajunge la valoarea record din 2008? Tot atâta câtă cădere am avut până acum! Cei cu logica acasă şi cu liceul făcut au dreptul să se revolte când văd o astfel de estimare. Este practic imposibil să ieşi din recesiune azi iar peste un an să o duci la fel de bine ca în anul de graţie în care ai avut cea mai mare creştere economică din istorie. Dacă mai sunt unii care cred că se poate, le doresc multă sănătate! Dacă alţii se întreabă de ce suntem minţiţi în tandem de către Boc împreună cu FMI le sugerez să analizeze cu mare atenţie declaraţiile prezidenţiale din 4 octombrie 2009…”Nici eu nici guvernul nu ne-am propus să scoatem ţara din criză”-spunea atunci Traian Băsescu. Pe cale de consecinţă ar trebui să-l întrebăm de câte ori avem prilejul ce planuri au de fapt cei de la putere cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel