Conflict Ucraina. ONU taie ajutoarele

Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM) a anunțat marți că nu va mai distribui ajutoare alimentare persoanelor afectate de conflictul din estul Ucrainei în următoarele două luni din cauza lipsei de fonduri, relatează Reuters.

 
 

Un purtător de cuvânt al PAM a afirmat că resursele din ce în ce mai puține fac foarte dificilă menținerea operațiunilor sale în Ucraina.

Acesta a precizat că Programul Alimentar Mondial al ONU va menține o prezență limitată în estul Ucrainei cel puțin până la mijlocul anului 2018 și va continua să monitorizeze situația.

Un grup de ONG-uri, între care Acțiune împotriva Foametei, Medecins du Monde și ACTED (Agenția pentru Cooperare Tehnică și Dezvoltare), au cerut pe 22 noiembrie comunității internaționale să acționeze în estul Ucrainei unde o criză umanitară 'uitată' afectează patru milioane de persoane.

Conflictul armat din estul Ucrainei, început în aprilie 2014, s-a soldat cu moartea a cel puțin 2.500 de civili și rănirea altor 9.000, a anunțat luni Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA).

În raportul 'Nevoile umanitare din Ucraina pentru 2018', OCHA afirmă că 200.000 de oameni care trăiesc în zona frontului din estul Ucrainei sunt expuși zilnic riscului de a-și pierde viața sau de a fi răniți, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel