Conflict Ucraina. ONU avertizează asupra riscului de contaminare

Continuarea confruntărilor armate în estul Ucrainei ar putea conduce la o poluare letală cu clor dacă stațiile de tratare a apei ar fi lovite în timpul atacurilor, a declarat un reprezentant al Organizației Națiunilor Unite în Ucraina.

Odată cu sosirea iernii, aprovizionarea Donețk-ului cu apă potabilă, dar și cu electricitate și gaz, ar putea fi afectată, a afirmat reprezentantul ONU, Neal Walker, într-un comunicat primit la New York. El a precizat că două stații de tratare a apei au suferit recent din cauza confruntărilor dintre separatiștii pro-ruși și militarii ucraineni.

Organizația Națiunilor Unite este extrem de îngrijorată de riscul emisiilor de clor din aceste stații. Dacă un singur rezervor care conține 900 de kilograme de gaz este lovit, oricine se află pe o rază de cel puțin 200 de metri ar fi afectat de o doză letală', a explicat Neal Walker.

Circa 1,1 milioane de ucraineni ar putea fi de asemenea privați de apă potabilă, a mai avertizat el.

Kievul și Occidentul acuză Rusia că sprijină militar rebelii din estul Ucrainei, acuzații respinse de Moscova în pofida numeroaselor mărturii privind prezența militarilor ruși în zona de conflict.

Conflictul armat din estul Ucrainei, izbucnit în 2014, s-a soldat până în prezent cu 10.000 de morți, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel