Condiţia ca Nicolae Ciucă să rămână premier şi din mai 2023. Marcel Ciolacu: Asta înseamnă maturitate politică

Guvernul României
Guvernul României

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că ar putea să îl lase pe Nicolae Ciucă să ocupe funcţia de premier şi din mai 2023, când conform protocolului din coaliţie ar urma să fie făcută o rocadă între PNL şi PSD. 

„Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil. Și sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a spus Ciolacu, la România TV.

Întrebat de ce l-ar schimba Ciolacu pe Ciucă peste un și jumătate, dacă premierul PNL ar face din România noul Dubai, liderul PSD a spus că în aceste condiții îl va lăsa pe actualul premier în locul său.

„Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanțe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, niște patrioți, care iau niște decizii normale. Dar o coaliție funcționează pe baza unui acord politic”, a mai spus Ciolacu.

Acordul dintre PSD, PNL și UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărțită între PNL și PSD, care vor da premier câte 1 an și jumătate, scrie Mediafax.

CITEŞTE ŞI Îngheaţă salariile bugetarilor. Marcel Ciolacu a făcut anunţul

Momentul în care s-ar putea rupe coaliţia 

VEZI AICI DECIZIA GUVERNULUI PRIVIND PENSIILE ŞI ALOCAŢIILE

"În 2022, nu cred că se va rupe nicio coaliție. Momentul în care se poate rupe coaliția va fi în 2023, când cu rotativa de prim-miniştri. Acolo va fi un moment în care nu ştiu ce se va întâmpla. PNL-ul se va gândi că poate reface alianţa cu USR-ul. USR-ul are o problemă cu președintele nou ales, cu domnul Dacian Cioloș care s-a umplut de ridicol când s-a dus în Parlament şi a venit cu 15% voturi, a vrut să facă guvern monocolor USR. În mod evident, omul nu are conştiinţă, informaţia minimă a vieţii politice de la Bucureşti. Eu cred că în 2022 nu se va rupe coaliţia. Problema este de competența miniştrilor, trebuie să atragi toţi banii ăştia europeni, că alţi bani nu prea sunt trebuie să dai drumul la proiecte. dacă se vor livra numai promisiuni, schiţe pe hârtie, proiecte de autostrăzi şi căi ferate, şcoli, spitale şi momentan numai studii fezabilitate, nu vom reuşi nimic", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel