Comunicat de presă - Senat

Primirea de către preşedintele Senatului României, dl Teodor Meleşcanu, a Dr. Khalid Al Kalaldeh, preşedintele Comisiei Electorale Independente din Regatul Haşemit al Iordaniei

Preşedintele Senatului României, dl Teodor Meleşcanu, a primit luni, 11 noiembrie a.c delegaţia Comisiei Electorale Independente din Regatul Haşemit al Iordaniei, condusă de dr Khalid Al Kalaldeh, preşedintele acesteia, care se află în România la invitaţia Autorităţii Electorale Permanente şi Agenţiei de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), cu ocazia desfăşurării alegerilor prezidenţiale.

Au fost abordate subiecte privind ansamblul cooperării româno-iordaniene, în special al rolului îndeplinit în cadrul acesteia de Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid). Dl Teodor Meleşcanu a apreciat rezultatele proiectului "Sprijin pentru dezvoltare instituţională a autorităţii de management electoral din Regatul Haşemit al Iordaniei", derulat de RoAid împreună cu Comisia Electorală Independentă din Iordania şi a exprimat dorinţa de continuare a parteneriatului stabilit în vederea sprijinirii şi consolidării a instituţiilor democratice din Iordania.

Preşedintele Senatului a evidenţiat totodată însemnătatea deosebită a dezvoltării relaţiilor sectoriale în domeniile de interes pentru dezvoltarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, precum şi a cultivării constante a relaţiilor culturale şi interumane ţinând cont de numărul semnificativ de cetăţeni ai celor două ţări care au fondat familii mixte şi menţin legături apropiate cu ambele state. A fost menţionată valoarea învăţământului românesc şi numărul mare de iordanieni care studiază în prezent sau au absolvit cursurile unor universităţi româneşti de renume, dl Khalid Al Kalaldeh fiind el însuşi absolvent de medicină al unei prestigioase universităţi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel