Colțul de RAI din Alba: inima din mijlocul naturii. Cum să ajungi în locul ”decupat de Dumnezeu”

Poiana Inimii
Poiana Inimii

În România, există un colț de Rai creat chiar de natură. 

O inimă în mijlocul naturii, învăluit de soare și iubire se descrie în județul Alba. ”Are cineva idee cum se poate ajunge la locul ăsta? Știu doar că este în județul Alba, în rest nimic! Mulțumesc mult de ajutor, dragilor!” a întrebat Daniel Buzdugan. 

”Poiana Inimii este cunoscută de localnici sub numele de Poiana Ursoi. A apărut acum câteva sute de ani, în mijlocul a 260 ha pădure de stejar.Cel mai uşor ajungi la Poiana Inimii, pornind din satul Craiva, comuna Cricău. (sunt aproximativ 4 km). Pe drumul de pământ se poate merge cu maşina, până la Piatra Craivii, la ruinele cetăţii dacice Apoulon (cam 8-9 km distanţă totală)” a fost un comentariu primit. 

Iată ce notează viziteazăalbaiulia.ro despre această poiană: 

”E, într-adevăr, o poiană și e, într-adevăr, ca o inimă. Decupată nu de om, cu drujbe și topoare, ci de Dumnezeu, cine știe acum cât timp. N-aveți cum să n-o vedeți, fiindcă e tocmai pe versantul opus, cum urcați spre Piatra Craivii.

 Nu aveți cum să n-o țineți minte, pentru că pare a fi locul perfect pentru dragoste. Ca îmbrățișare, ca sărutare, ca stat pe pătură, ca selfie, ca plimbare de mână, ca etc. Luați-o cum vreți, noi doar vă spunem că merită să cunoașteți Poiana Inimii cu ochii voștri. Cu atât mai mult cu cât tocmai a început primăvara, iar primăverii, așa cum bine știm, i se potrivesc călătoriile.

Poiana Inimii, cunoscută printre localnici sub numele de Poiana lui Ursoi, a devenit, dintr-un loc ignorat și rareori pozat, un obiectiv turistic fotografiat, discutat pe forumuri, pin-uit pe Google Earth, tag-uit în selfie-uri de Facebook și filmat de unele televiziuni.

În plus, „inima” apare pe toate materialele de promovare ale județului Alba. Ne referim la o idee mai veche a Consiliului Județean Alba de a folosi Poiana Inimii ca inspirație pentru logo-ul turistic al județului: o inimă, cu literele A, B (adică Alba) și T (adică turism) înscrise, simbolic, în ea, iar dedesubt, site-ul de turism al județului (www.turismalba.ro). Aceeași instituție dorește ca poiana să devină, în viitor, arie naturală protejată. Sperăm să se și întâmple. Iată, mai jos, câteva imagini făcute primăvara, vara și toamna, plus logo-ul turistic al județului.

Acces la Poiana Inimii

Rută: Alba Iulia – Șard (DN 74) – Bucerdea Vinoasă (DJ 107 H)

Descrierea rutei: din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate pădurea până la intrarea în poiană. Coordonate: 46°11'40" lat. N, 23°30'20" long. E.

Distanţă de la Alba Iulia la Poiana Inimii: 15 km

Durată: aproximativ 2 ore, fără popasuri”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel