Valeriu Gheorghiță a spus MOTIVUL pentru care Iohannis a fost refuzat să fie primul vaccinat. Oana Zamfir: "Vorbiți serios?"

Colonelul Valeriu Gheorghiță, responsabilul pentru campania de vaccinare în România a revenit cu explicații în privința refuzului ca președintele Iohannis să fie prima persoană vaccinată. Gheorghiță spune că nu s-a dorit să se creadă că vaccinarea se va face "pe pile" în țara noastră. 

"Cum ar fi afectat vaccinarea președintelui Klaus Iohannis credibilitatea campaniei de vaccinare?" a fost întrebat Valeriu Gheorghiță de Oana Zamfir la Antena 3. 

"Una dintre informațiile înșelătoare pe care a trebuit să le demontăm încă de la început a fost ideea că vaccinarea se va face pe pile. Dacă vă uitați în documentele publicate pe platforma națională de informare vaccinare-covid.go.ro există o serie de informații înșelătoare la care noi a trebuit să răspundem și pe bună dreptate erau întrebările populației generale. Din acest punct de vedere se putea crea ideea incorectă că cineva se vaccinează înaintea etapei de vaccinare, care este prevăzută în strategie și anume personalul medical," a răspuns Valeriu Gheorghiță.

"Vorbiți serios? Era președintele Klaus Iohannis în situația de a fi considerat că se vaccinează pe pile?" a fost reacția Oanei Zamfir. 

"A mai fost și această etapă că demnitarii se vor vaccina înainte. Avem o strategie care a fost asumată prin hotârâre de guvern și prin CSAT," a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel