Colaborare de excepție. Costi, Jador și Baboiash cântă despre România alături de Maria Dragomiroiu, Ion Paladi și Constantin Enceanu / VIDEO

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

O nouă colaborare de excepție în muzica românească, după ce, în decembrie 2021, Costi, Jador și Vlăduța Lupău au făcut senzație cu piesa „Mare e lumea“.

Costi Ioniță, Vlăduța Lupău, Jador, Cream, Minodora și Diana Bucșa au lansat, la începutul lunii decembrie, o melodie cu tentă națională. 

În videoclipul piesei sunt prezentate imagini cu Ion Cantacuzino, Mircea Eliade, Nicolae Paulescu, Alexandru Ioan Cuza și Constantin Brâncuși, iar mesajul acesteia se concentrează pe unitatea românilor din toată lumea și pe promovarea limbii române. În același timp, sunt prezentate imagini și cu români celebri din prezent, care au reprezentat cu mândrie Românie în perioada contemporană, printre care Simona Halep, Nadia Comăneci și Ilie Năstase (vezi AICI).

O nouă melodie cu tentă națională

La aproape 3 luni de la celebra piesă „Mare e lumea“, artiștii din România s-au unit din nou într-o colaborare de excepție.

De această dată, Costi, Vlăduța Lupău, Jador și Baboiash cântă alături de Ion Paladi, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Maria Dragomiroiu și Emilia Ghinescu o nouă melodie cu un puternic impact patriotic, „Viața omului“.

În piesă se face referire la „limba strămoșească“, româna, care întotdeauna i-a unit pe locuitorii țării noastre, la figuri eroice din istoria națională a României, precum Mihai Viteazu, Avram Iancu și Ștefan cel Mare și Sfânt.

Solistul Ion Paladi, originar din Basarabia, cântă despre dorința românilor din această provincie de a conviețui alături de cei din România, făcând trimitere la istoria care cândva a regăsit teritoriul de la est de Prut împreună cu România.

Crește procentul unioniștilor. 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota Unirea cu România

Un sondaj realizat de IMAS în luna aprilie, spune că 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranţa că salariile și pensiile din R.Moldova vor deveni la fel precum cele de peste Prut. În același timp, 43% din respondenți nu ar vota pentru Unire. Conform sondajului, 49% din respondenți susțin că vor avea avantaje dacă Republica Moldova se va uni cu România. Dintre aceștia 17% consideră că vor avea foarte multe avantaje, iar 32% unele avantaje.

Printre principalele avantaje ale unirii Republicii Moldova cu România, respondenții sondajului au menționat: Salarii și pensii mai mari; Dreptul de a munci în ţările UE; Servicii medicale de calitate; Acces la un sistem educaţional mai bun; Justiţie imparţială și corectă; Posibilităţi de dezvoltare economică; Acces la finanţări europene; Păstrarea identităţii noastre; Siguranţa naţională. (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel