CNN, despre Cluj-Napoca: Destinația ideală pentru un city break, însă cu prea puțini turiști

Jurnaliștii de la CNN au alcătuit un top cu cele mai frumoase 20 de orașe europene cu prea puțin turiști. Printre acestea se află și Cluj-Napoca.

”Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România și este adesea văzut ca o oprire pentru călătorii care caută aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să viziteze atracțiile istorice ale Transilvaniei.

Biserica Sf. Mihail și fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru și un spațiu de artă într-o fostă fabrica de pensule, sunt doar două dintre atracțiile care îi fac pe turiști să își dorească să stea mai mult. Adăugați numeroasele cafenele, baruri și piațete frumoase, iar Cluj-Napoca are tot ce trebuie pentru a fi o destinație ideală pentru un city break”, au scris cei de la CNN. 

Care sunt celelalte orașe europene incluse în top, însă cu prea puțini turiști

Celelalte orașe incluse în top sunt: Orange (Franța), Norwich (Anglia), Aarhus (Danemarca), Anvers (Belgia), Haga (Olanda), Sarajevo (Bosnia), Pristina (Kosovo), Malmo (Suedia), Aberdeen (Scoția), Berna (Elveția), Wroclaw (Polonia), Tbilisi (Georgia), Minsk (Belarus), Erevan (Armenia), Debrecen (Ungaria), Ankara (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Trondheim (Norvegia) și Torino (Italia).

Numărul turiştilor străini, care au vizitat judeţul Cluj în 2018, a crescut cu 4,6%, ajungând la peste 650.000, potrivit INS. Cei mai mulţi turişti străini provin din Ungaria, Germania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Franţa și SUA 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel