Cluj, gazda unei etape a Campionatului European de Raliuri

raliu
raliu

Clujul va găzdui, în premieră, la începutul lunii mai, o etapă a Campionatului European de Raliuri, în acelaşi timp cu Transilvania Rally, etapă a Campionatului Naţional. 

Managerul echipei de raliuri Napoca Rally Academy Cluj-Napoca, Marco Tempestini, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că evenimentul va avea loc la începutul lunii mai.

În perioada 5-6 mai se va desfăşura, la Cluj, Transilvania Rally, a doua etapă de campionat naţional, dar va fi şi prima etapă a Tour  European Rally (TER), recunoscută de Federaţia Internaţională de Automobilism. Va fi foarte interesant, o premieră pentru Cluj, se va disputa pe asfalt. Ne-am dorit să aducem numele oraşului în campionatul european şi în cel mondial şi am reuşit. Va fi o sărbătoare a raliului. Clujul a devenit gazda celor mai importante evenimente sportive din România, iar motorsportul trebuia să fie la înălţime. A fost un vis al Napoca Rally Academy de a pune Clujul pe harta europeană de motorsport, a spus Marco Tempestini.

El a mai spus că la Cluj vor veni foarte mulţi piloţi străini şi că va fi cel mai interesant raliu care s-a organizat până acum în România.

Marco Tempestini a mai spus că obiectivul echipei sale e să câştige campionatului naţional.

De asemenea, sperăm de la pilotul Bogdan Marişca să aducă un număr cât mai mare de puncte. Visul nostru este ocuparea locurilor 1 şi 2 la piloţi, să vedem dacă vom reuşi. În ceea ce priveşte competiţiile externe, va fi un an mai greu pentru Simone Tempestini (fiul său, n. red.), campionul naţional de anul trecut la piloţi, dar vrem să câştige cât mai multă experienţă în WRC2, a menţionat Tempestini, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel