Ciolacu: Ca o ţară să intre în recesiune sunt doi indicatori: inflaţia şi şomajul. În România nu există şomaj!

Marcel Ciolacu a spus, marţi, că România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent. 

„Ca o ţară să intre în recesiune, sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment, există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte - pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă - România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Buzău. Liderul PSD a amintit de proiectele de infrastructură.

Marcel Ciolacu, despre demiterea conducerii ANRE

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Buzău, despre solicitarea europarlamentarului PNL Rareş Bogdan privind demiterea conducerii ANRE, că poate ar trebui să se vorbească şi cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, faţă de cei din Parlamentul European, că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul.

„Nu a fost niciun scandal. Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliţie. Ce pot să vă informez, dar e un lucru public, poate ar trebui să se mai vorbească şi cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, faţă de cei din Parlamentul European, că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul. Suntem oameni, totuşi, responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim?!”, a spus Marcel Ciolacu. 

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că îl invită pe Rareş Bogdan să vină cu un specialist în energie pentru viitorul preşedinte al ANRE. „Dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine şi pe colegii mei, noi îl vom susţţine în Parlament. Nu am nicio reţinere să găsim un specialist, dar dacă dânsul şi-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru şefia ANRE”, a mai zis Marcel Ciolacu. 

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE. Rares Bogdan a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, loveşte în credibilitatea primului-ministru şi a coaliţiei de guvernământ şi necesită o reacţie rapidă atât din partea PNL cât şi a celor din PSD şi UDMR.

Citește și...

Ciolacu: Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile

„Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marți, la Buzău.

„Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat şi cu specialiştii partidului şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”, a explicat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel