Cif de casă din două ingrediente: cel mai bun produs de curățare. Este eficient și ieftin

Cif de casă din două ingrediente, cel mai bun produs de curățare. Sursa - pixabay.com
Cif de casă din două ingrediente, cel mai bun produs de curățare. Sursa - pixabay.com

Crema Cif poate fi ușor de făcut acasă și se folosește pentru a curăța blaturile de bucătărie, chiuvetele, gresia, faianța și obiectele sanitare. 

Vorbim despre un detergent lichid și parfumat, care este folosit pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor din bucătărie și baie. Un produs cu o mie de utilizări și rezultate minunate. 

Dacă preferi produsele naturale, făcute în casă, iată o rețetă pentru crema Cif.

Vei avea nevoie doar de două ingrediente pe care cu siguranță le ai deja în cămară: bicarbonat de sodiu și săpun de vase!

Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani

Pregătirea cremei Cif este cu adevărat simplă și ieftină. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile și prietenoase produse din casă! Datorită proprietăților sale de albire și dezinfectare, este perfect pentru îndepărtarea oricărui reziduu de murdărie de pe orice suprafață, fără a o deteriora, deoarece nu conține substanțe chimice.

În plus, nu este nici toxic pentru sănătate și nici pentru mediu! Absoarbe mirosurile neplăcute, degresează și elimină incrustațiile.

Detergentul de vase este excelent pentru curățarea obiectelor din casă. Datorită consistenței sale asemănătoare gelului, este perfect pentru a fi amestecat cu bicarbonat de sodiu. În rezultat, vei obține o pastă cremoasă.

Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf

Pentru a pregăti crema Cif  pune ingrediente într-un bol. Adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu,  3 linguri de săpun de vase și, la final, dacă preferi, 5 picături din uleiul tău esențial preferat.

Uleiul de lavandă sau cel de arbore de ceai sunt ideale,datorită proprietăților antibacteriene.

Amestecă bine până obții o cremă destul de groasă. Crema obținută se transferă într-un recipient de sticlă și se folosește pentru a curăța diferite suprafețe din casă. Înainte de fiecare utilizare, nu uita să agiți puțin sticla.

Vezi si:

Spală draperiile fără să le dai jos de pe șină: sfaturi utile pentru gospodine 

Curățarea draperiilor este o sarcină dificilă. Draperiile trebuie date jos de pe șină, puse în mașina de spălat, apoi trebuie călcate și, la final, agățate la locul lor. 

Dar, pe lângă funcția estetică și cea de protecție, perdelele provoacă multe probleme când este vorba despre îngrijirea lor. 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Află cum poți curăța draperiile fără a le îndepărta de pe șină. Cel mai simplu mod de a menține draperiile curate presupune să le scuturi în mod regulat. Fă această procedură o dată pe săptămână și vei scăpa de praf pe draperii.

Poți încerca să curăți draperiile cu un aparat de curățat cu abur. Astfel, aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Dar nu uita că nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.

Perdelele pot fi curățate cu ușurință și cu un aspirator. Dar vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie pornit la putere minimă, în acest pânza nu va fi trasă în țeava aspiratorului. 

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă totuși ai decis să speli draperiile grele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. În primu rând, trebuie să acorzi atenție compoziției țesăturii și caracteristicilor spălării, indicate pe etichetă.

De exemplu, perdelele din tul subțire trebuie să fie spălate în apă rece și călcate cu un fier de călcat abia cald, iar pentru perdelele de catifea setează  programul - spălare delicată. Prin urmare, te sfătuim să studiezi cu atenție eticheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel