China, decizie privind lansarea filmului 'Once Upon a Time... in Hollywood', regizat de Quentin Tarantino

Lansarea în China a lungmetrajului 'Once Upon a Time... in Hollywood', cel mai recent lungmetraj regizat de Quentin Tarantino, a fost anulată de autorităţile din această ţară, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Mai multe surse au dezvăluit pentru The Hollywood Reporter că fiica actorului Bruce Lee s-a adresat direct Administraţiei Naţionale a Filmului din China, cerând modificarea felului controversat în care tatăl ei a fost portretizat în acest lungmetraj. Distribuitorul din China al peliculei, Bona Film Group, ar lucra în ritm susţinut cu Tarantino la o nouă versiune de montaj, pentru a salva lansarea programată a filmului. Astfel, ambiţiile de box-office ale filmului 'Once Upon a Time... in Hollywood' par să dispară în neant. Acest film apreciat de critici, cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt în rolurile principale, era programat să fie lansat în China pe 25 octombrie, însă autorităţile chineze au revocat brusc permisul de lansare.

Potrivit mai multor surse familiarizate cu procedurile autorităţilor din Beijing, care au preferat ca identităţile să nu le fie dezvăluite, întrucât nu au voie să vorbească public despre această speţă, lansarea locală a filmului 'Once Upon a Time... in Hollywood' a fost suspendată pe termen nedefinit. Aceasta ar fi fost prima lansare propriu-zisă şi oficială în China a unui film regizat de Tarantino, iar specialiştii se aşteptau ca uriaşa piaţă din ţara asiatică să ducă box-office-ul mondial al filmului dincolo de pragul de 400 de milioane de dolari (până acum, pelicula a generat încasări de 366 milioane de dolari). Însă anularea permisului de lansare reprezintă o lovitură grea atât pentru Sony Pictures, cât şi pentru finanţatorul chinez al peliculei, Bona Film Group, o companie cu sediul în Beijing.

The Hollywood Reporter a anunţat în luna ianuarie că Bona Film Group a cumpărat un pachet consistent de drepturi asupra acestui film, care îi oferă dreptul de a participa la împărţirea încasărilor mondiale ale peliculei, dar şi drepturi de distribuţie în China şi în regiunile învecinate. Aşa cum se întâmplă adeseori în China, nicio explicaţie oficială nu a fost furnizată de către autorităţile chineze în legătură cu această anulare. Potrivit unor zvonuri care au circulat vineri printre managerii din industria filmului din China, decizia a avut legătură cu portretizarea controversată făcută de Tarantino eroului de arte marţiale Bruce Lee, singurul personaj cu origini chineze din acest film. Prieteni şi rude ale regretatului Bruce Lee l-au criticat aspru pe Tarantino pentru acea portretizare, spunând că starul filmelor cu karate nu s-a comportat niciodată aşa cum a fost descris în pelicula americană.

Fiica actorului, Shannon Lee, a contactat Administraţia Naţională a Filmului din China, cerându-i să modifice felul în care tatăl ei a fost prezentat în acest lungmetraj. Interpretat de Mike Moh, personajul Bruce Lee din 'Once Upon a Time... in Hollywood' este extrem de arogant şi afirmă că l-ar fi 'lăsat infirm' pe Muhammad Ali într-o luptă directă. Personajul jucat de Brad Pitt, un cascador şi fost erou de război denumit Cliff Booth, râde de declaraţia lui Bruce Lee, apoi cei doi participă la o întrecere 'prietenească' - ce consta în doborârea adversarului din trei încercări, dar fără a-i atinge faţa. Întrecerea se încheie înainte ca unul dintre cei doi să câştige, însă personajul jucat de Brad Pitt părea să fi avut un mic avantaj spre final, după ce l-a aruncat pe personajul Bruce Lee, care s-a lovit de partea laterală a unei maşini clasice americane.

În prezent, Bona Films Group şi Tarantino ar lucra la o nouă versiune de montaj final, pentru ca aceasta să fie reaprobată de cenzorii chinezi, iar filmul să poată fi lansat aşa cum era prevăzut pe 25 octombrie. Singurul film regizat de Tarantino care s-a apropiat de o lansare oficială în China a fost pelicula western 'Django Unchained' din 2012. Iniţial, lungmetrajul primise permisul de difuzare, însă a fost retras din cinematografele din întreaga ţară cu doar câteva minute înainte de primele proiecţii. Nici atunci nu a fost dată publicităţii o explicaţie oficială, dar mai multe surse au dezvăluit că în epocă un politician de rang înalt din Partidul Comunist a văzut filmul înainte de lansarea oficială şi a avut o problemă cu violenţa grafică a acestuia.

Filmul 'Django Unchained' a suferit tăieturi ample de montaj şi a fost relansat o lună mai târziu, dar până atunci copiile pirat ale filmului erau deja disponibile pe scară largă în China, inclusiv unele cu subtitrare în limba chineză. Versiunea needitată şi piratată a fost astfel vizionată pe scală largă, dar versiunea prezentată la lansarea oficială nu a avut succes în cinematografe, obţinând încasări de doar 2,6 milioane de dolari, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel