Charles Aznavour, omagiat de personalităţi din întreaga lume

Charles Aznavour a murit
Charles Aznavour a murit

Personalităţi din lumea întreagă îi aduc luni omagii cântăreţului francez Charles Aznavour, decedat în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, potrivit agenţiilor de ştiri internaţionale. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a spus că muzicianul francez "ne-a însoţit bucuriile şi tristeţile de-a lungul a trei generaţii". "Profund francez, deşi legat visceral de rădăcinile sale armene, recunoscut în lumea întreagă", a scris preşedintele pe contul său de Twitter. Macron a mărturisit că îl invitase pe Aznavour la Summitul Francofoniei la care urmează să participe săptămâna viitoare în capitala Armeniei, Erevan, şi unde reputatul artist ar fi trebuit să cânte. "Împărtăşim cu poporul armean doliul poporului francez", a precizat preşedintele. 

"Compoziţiile sale maestre, timbrul vocii şi strălucirea sa unică vor rămâne pentru mult timp în amintirea noastră", a adăugat preşedintele despre neobositul artist, care avea programate mai multe concerte în următoarele luni, primul fiind la 26 octombrie la Bruxelles. 

Jean-Claude Juncker a deplâns moartea cantautorului francez

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a deplâns moartea cantautorului francez, prin decesul căruia "Europa a pierdut una dintre vocile sale cele mai frumoase". "Era un bărbat al multor mesaje. Sunt foarte trist să aflu vestea morţii sale. El a inspirat o întreagă generaţie, promovând imaginea Franţei ca spaţiu al culturii internaţionale", a subliniat politicianul luxemburghez, potrivit EFE. 

Timp de decenii, a adăugat acesta, şi "până la ultima sa suflare, acest mare artist plurivalent, cantautor şi actor, ne-a îmbogăţit vieţile". "Nu am uitat nimic şi nu vom uita niciodată nimic de la uriaşul talent al acestei persoane care i-a însoţit pe europeni cu atâtea emoţii. Europa a pierdut una dintre vocile sale cele mai frumoase", a precizat oficialul european făcând o aluzie la celebrul cântec al artistului Je n'oublierai jamais. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel