Cetatea Deva va fi promovată și pe piaţa de turism din Bulgaria

După ce operatorii de turism chinezi au anuțat recent că ne vor promova țara, acum Bulgaria se arată interesată să facă la fel. Ambele țări sunt impresionate de cetatea Deva.

Cetatea Deva, monument istoric atestat documentar la 1269, va fi promovată și de piaţa de turism din Bulgaria prin Uniunea Ghizilor de Turism din ţara vecină, principalii touroperatori bulgari fiind aşteptaţi la Deva în luna iunie într-o vizită de documentare, a informat, luni, Primăria Deva. 

„De anul acesta, monumentul-simbol al Devei va fi inclus în pachetele turistice promovate pe piaţa din ţara vecină. Decizia a fost luată luni după ce preşedintele Uniunii Ghizilor de Turism din Bulgaria, Valery Gochev, s-a aflat la Deva, la invitaţia administraţiei locale, cu scopul de a pune la punct o strategie menită să atragă în zonă cât mai mulţi turişti străini”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. 

În timpul vizitei, Gochev a făcut şi o excursie de recunoaştere în teren. Impresionat de istoria Cetăţii, oaspetele bulgar a apreciat Deva ca fiind o destinaţie turistică la fel de atractivă ca şi Sinaia sau Castelul Bran. Potrivit acestuia, monumentele din zona Hunedoarei sunt poziţionate favorabil pe o hartă a circuitelor turistice şi, în plus, au avantajul de a fi prea puţin cunoscute străinilor. 

[citeste si]

„Bulgarii vizitează România de ani de zile. În general, vin în zona Sinaia-Braşov, mai ales pentru Castelul Bran. Acum însă dorim să le oferim şi alte destinaţii, la fel de atractive”, a declarat Valery Gochev, în timpul vizitei de la Deva, se arată în comunicat. 

La rândul său, directorul Serviciului Public de Administrare a Cetăţii Deva, Alin Suciu, a menţionat că pentru turiştii bulgari a fost stabilit deja un pachet care include cazare, promovarea unor tradiţii locale şi o seară românească la complexul de piscine AquaLand din Deva. 

„Am stabilit deja un pachet pentru turiştii din Bulgaria. Oferta include 3 zile şi 2 nopţi de cazare în judeţ, cu vizitarea celor mai competitive atracţii turistice. Cetatea Devei va fi unul dintre acestea. Sejurul se va încheia la AquaLand, cu o seară românească, în care vom promova tradiţiile locale”, a arătat Suciu. 

La începutul lunii iunie, preşedintele Uniunii Ghizilor de Turism din Bulgaria, Valery Gochev, va reveni la Deva cu principalii touroperatori din Bulgaria, într-un infotrip pentru "testarea" destinaţiilor locale care vor fi recomandate turiştilor din ţara vecină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel