Cele mai bune filme de Ziua Femeii, recomandate de Irina Nistor

Fotografie creată de Taryn Elliott, de la Pexels
Fotografie creată de Taryn Elliott, de la Pexels

Irina Margareta Nistor a recomandat, în exclusivitate pentru Spectacola, câteva titluri de filme, despre femei și pentru femei. 

Critic de film, Irina Margareta Nistor, a spus care sunt cele mai importante filme, pe care trebuie să le privim de 8 Martie. Acestea pun în evidență femeia, în toate ipostazele ei.

"My fair Lady""

"Preferatul meu, de departe, este "My fair Lady", pentru că sunt și flori și o poveste cu un profesor de limbi străine și este și schimbarea de destin a unei femei.", a spus Irina Margareta Nistor, pentru Spectacola. 

Concret, filmul ne face cunoștință cu Eliza Doolittle, o tânără care își câștigă existența vânzând flori, pe stradă. În acest fel, îi atrage atenția profesorului de fonetică, Henry Higgins, care o convinge pe fată că îi poate schimba complet accentul. De aici urmează o poveste controversată între cei doi.

"Totul despre Eva"

"După care, cred că pentru femei este "Totul despre Eva", pentru că este o poveste absolut senzațională și te și învață cum să te ferești de femei și cum să faci carieră, și să știi că întotdeauna va exista cineva care să te invidieze.", a continuat Margareta Nistor.

Totul despre Eva spune povestea Evei Harrington, care decide să se integreze în viața celebrei actrițe Margo Channing, imediat după ce își întâlnește idolul în culise. Copleșită de atenția acordată și de admirația pe care i-o poartă, Margo prinde încredere în Eva și chiar încearcă să o ajute în cariera ei, ca actriță. Urmează o lungă poveste, în care fata ajunge peste noapte celebră și o acaparează complet pe cea care a învățat-o.

VEZI MAI MULTE RECOMANDĂRI PE SPECTACOLA.RO

Două milioane de francezi s-au uitat la ”Maria de România, uimitoarea regină a Carpaților”. Irina Margareta Nistor: A inspirat o lume întreagă

Documentarul ”Maria de România, uimitoarea regină a Carpaților” a avut premiera de curând pe canalul France 3 unde a fost vizionat de peste 2 milioane de francezi. Criticul de film Irina Margareta Nistor a ținut să reamintească românilor cât de norocoşi suntem, ca naţiune, cu un astfel de personaj, idilic şi real în acelaşi timp, care încă ne reprezintă peste hotare.

Cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor a venit cu un mesaj puternic de conştientizare şi a ţinut să reamintească publicului român că ţara noastră a avut cândva o "alteţă reală, nu din basme" iar asta ar trebui să ne facă să ne simţim mai români şi mai mândri ca niciodată. "Regina Maria a fost un exemplu pentru noi toţi tocmai pentru că şi-a făcut simţită prezenţa în perioade dificile, a mers prin spitale pe vreme de război şi a inspirat o lume întreagă cu actele ei de caritate. Fiecare dintre noi a avut în copilărie câte-o regină preferată din basme. Dar dacă noi am avut de-adevăratelea şi sunt nişte personaje care pot fi oricând înlocuite cu cele de ficţiune, cred că ar trebui să profităm măcar de treaba asta." a spus ea, la Digi24.

Citeşte mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel