Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra plante din florării? Semnele care îți spun că se vor ofili curând

Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra plante din florării. Sursa foto: freepik.com
Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra plante din florării. Sursa foto: freepik.com

Tot mai multe persoane își înfrumusețează casa cu plante în ghiveci. Prin urmare, cumpărarea plantelor poate fi una dintre activitățile tale preferate.

Cu toate acestea, nu toate plantele pe care le vezi într-o florărie pot fi o alegere bună. Sunt reguli de urmat pentru a nu cumpăra plante care se ofilesc foarte repede. Iată sfaturile grădinarilor pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi plante.

E ușor și simplu să-ți înfrumusețezi casa cu plante: mergi la o florărie și le alegi pe cele care îți plac. Cu toate acestea, este indicat să urmezi o serie de recomandări înainte de a le cumpăra, în special găsirea locului ideal în casă unde le vei amplasa. În special, trebuie evitate zonele unde cade lumina directă a soarelui.

Trei plante, dăruite tradițional de Crăciun, trebuie eliminate imediat din casă: sunt toxice

Când intri într-o florărie, trebuie să te uiți la numărul de frunze de pe fiecare floare și să nu ratezi unele aspecte care îți pot semnala dacă planta este sănătoasă sau nu. Deși vânzătorii sunt de obicei experți în îngrijirea plantelor, nu ar trebui să te bazezi întotdeauna pe ei atunci când le cumperi.

Fii atent la starea plantelor. Există câteva detalii care îți vor arăta imediat dacă florile vor rezista sau nu.  Pentru a evita situațiile în care planta se ofilește rapid după cumpărare,  trebuie să ții cont de  următoarele recomandări.

Primul semn. În primul rând, evită întotdeauna plantele care pe care sunt pânze de păianjen. Dacă există pânze de păianjen, acesta este un indiciu că planta este infestată cu păianjeni. Aceste insecte pot fi eliminați doar folosind un insecticid foarte puternic. Dacă cumperi  o astfel de plantă, se pot infesta și celelalte plante din casă sau curte.

Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară planta

Semnul 2. Dacă observi ceva care se mișcă pe solul  plantei, evită să o cumperi. Floarea poate avea acarieni, care pot afecta toate plantele din casă. În plus, acarienii oferă un mediu perfect pentru creșterea ciupercilor, ceea ce nu este un avantaj pentru plantele în ghivece.

Semnul 3. Dacă observi pete întunecate pe frunze, acest lucru ar putea semnala că planta suferă de o infecție fungică.

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul

Semnul 4. Dacă simți un miros sulfuros sau apă stătătoare, este probabil ca planta să fi intrat în faza de putrezire. Nu te grăbi să cumperi prima plantă din florărie, dar inspectează-o înainte!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel