Ce scrie presa internațională despre David Popovici. "Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni"

Ce scrie presa internațională despre David Popovici. "Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni" / Foto: Facebook David Popovici
Ce scrie presa internațională despre David Popovici. "Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni" / Foto: Facebook David Popovici

Vezi în articol ce scrie presa internațională despre David Popovici.

David Popovici s-a calificat, marți, în semifinalele probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, iar sportivul român este acum elogiat de presa internațională. Celebrul cotidian spaniol AS i-a dedicat un material noului campion mondial român, cu titlul „Popovici deschide o nouă eră”.

"Acesta este David Popovici, înotătorul român care transformă toată proiecția în realitate"

„Acesta este de la David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani care a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber cu un nou record mondial de juniori. El este al patrulea cel mai rapid înotător din istorie în această probă. Acesta este David Popovici, înotătorul român care transformă toată proiecția în realitate. Și viitorul lui arată înspăimântător! În finala de la 200 de metri, a agățat aurul cu o altă mușcătură de rechin gigantică: 1:43.21.

Popovici începe o nouă eră la Budapesta. Înotul lui nu are liminte, parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni. Românul alunecă prin bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte din acel grup de sportivi care impresionează când sunt văzuți în direct. De aceea, din prima clipă, sala din Budapesta și-a pus ochii pe acel bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc. Aurul a fost cucerit cu 1:43.21, la o distanță uriașă de mai bine de o secundă de coreeanul Sungoo Hwan (1:44.47)”, au scris jurnaliștii de la AS.

Ce scrie presa din Ungaria despre David Popovici

Presa din Ungaria a reacționat după triumful impresionant al lui David Popovici de la Budapesta.

„Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43,21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie", a scris M4Sport.

„David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a stabilit ieri un record mondial la juniori, a concurat cu campionul olimpic Tom Dean. Britanicul a fost în frunte în primii 100 de metri, apoi Popovici a preluat conducerea și a câștigat cu un avans semnificativ. În plus, a stabilit un record mondial la nivel de juniori: 1:43,21. E primul bărbat din România care câștigă aurul! Vreodată!", a scris Nemzeti Sport. Citește continuarea pe ȘtiriDiaspora.ro.

Cum a descoperit David Popovici înotul. A fost trimis la bazin de către medic, la doar 4 ani

Povestea succesului lui David Popovici începe la patru ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioză de către medicul pediatru, care le-a recomandat părinţilor să-l ducă la înot pentru a se vindeca. Acum David Popovici are 17 ani și este primul campion mondial al României la înot. El a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta, scrie Ziarul de Iași, citând newsweek.ro.

Totuși, acest drum al succesului a fost destul de lung, cu multe antrenamente. Asta pentru că totul a început când Popovici era doar un micuț copil. Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micuţul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost iniţiat de antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel