Cum a descoperit David Popovici înotul. A fost trimis la bazin de către medic, la doar 4 ani

Cum a descoperit David Popovici înotul. A fost trimis la bazin de către medic, la doar 4 ani / Foto: Facebook David Popovici
Cum a descoperit David Popovici înotul. A fost trimis la bazin de către medic, la doar 4 ani / Foto: Facebook David Popovici

Află în articol cum a descoperit David Popovici înotul.

Povestea succesului lui David Popovici începe la patru ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioză de către medicul pediatru, care le-a recomandat părinţilor să-l ducă la înot pentru a se vindeca. Acum David Popovici are 17 ani și este primul campion mondial al României la înot. El a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta, scrie Ziarul de Iași, citând newsweek.ro.

Totuși, acest drum al succesului a fost destul de lung, cu multe antrenamente. Asta pentru că totul a început când Popovici era doar un micuț copil. Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micuţul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost iniţiat de antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea.

Când a câștigat primul campionat

Nu mai avusese sportivi în familie şi, totuşi, la un moment dat, copil fiind, şi-a dorit să înceapă performanţa. Aşa l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îl pregăteşte şi în prezent. Dar rezultatele nu au venit chiar de la primele competiţii, ci după mult efort și perseverență.

„Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanţa, adică atunci când aveam nouă ani. Începusem să câştig campionate municipale şi cupe, dar nimic la nivel naţional încă”, povesteşte David.

VEZI ȘI: Dan Negru: Nicio televiziune românească nu a transmis in direct performanța lui David Popovici. Ăștia suntem

Primul record național

Apoi, la vârsta 10 ani, a doborât primul record naţional în proba de 50 de metri spate. Era doar începutul. În următorii ani, aveau să urmeze zeci de recorduri naţionale, nul după altul, David Popovici urcând rapid pe culmele succesului.

Sportivul a strălucit la Festivalul Olimpic de Tineret European, organizat la Baku – Azerbaidjan, în 2019, la care a stabilit un nou record al competiţiei în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 49,82 secunde, acesta fiind şi cel mai bun timp înregistrat vreodată pe această distanţă de un sportiv de 14 ani. Ulterior a fost remarcat la.Jocurile Olimpice de la Tokyo.

VEZI ȘI: David Popovici, pregătit să fie întâmpinat de fani la revenirea în ţară: Bănuiesc că va fi haos la aeroport

Prețul succesului

Cine crede însă că performanțele vin ușor, se înșeală. Au preţul lor. Sportul necesită timp, antrenament, determinare și curaj. David Popovici face nouă antrenamente pe săptămână, de câte două ore fiecare. În timpul unui antrenament înoată şase kilometri. Pe lângă asta, mai are și școală, unde se descurcă la fel de bine.

„Stau bine şi cu şcoala, încerc să echilibrez balanţa dintre sport şi lectură, iar până acum mi-a ieşit. Îmi place să îmi petrec timpul liber împreună cu prietenii mei, indiferent ce facem”, spune David zâmbind.

„Nu m-am gândit ce aş vrea să fac pe lângă înot, mi se pare că nu are sens să o fac acum. Este prea devreme, îmi voi face griji pentru asta mai târziu”, a mai spus sportivul

Întrebat dacă sunt necesare anumite condiții pe care un sportiv de performanţă ar trebui să le îndeplinească pentru a reuşi în carieră, David Popovici a spus că nu crede că există așa ceva.

VEZI ȘI: David Popovici, cel mai rapid la seriile de 100 m liber

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel