Ce să pui în apa florilor primite de 8 martie. Vor rezista mai mult timp

 Foto: Pexels
Foto: Pexels

Află în articol ce trebuie să pui în apa florilor ca acestea să reziste mai mult timp.

Ziua Femeii este specială și pentru că primim flori de la persoanele dragi din viața noastră. Cu siguranță fiecare femeie își dorește ca acestea să reziste cât mai mult timp și se întristează atunci când văd că după 2 zile florile din vază sunt ofilite. Din fericire, există mai multe trucuri pentru a ne asigura că ne putem bucura de florile primite de 8 martie cât mai mult timp.

De exemplu, puteți turna în apa florilor ap de gură pentru că aceasta omoară bacteriile, scrie Realitatea.net. După patru zile, tijele lalelelor rămân la fel de drepte, iar petalele florilor încep să se desfacă. Dacă folosești această metodă, florile vor rezistă până la șapte zile. Acest truc a fost testat de portalul Real Simple.

Atunci când puneți florile primite în vază este bine să adăugați și o linguriță de zahăr în apă. La patru zile este nevoie să mai pui încă o linguriță de zahăr, iar florile pot fi păstrate în acest fel mai mult de 7 zile.

Cel mai eficient truc



Un alt truc la fel de util este să puneți o linguriță dintr-un pachet de îngrășământ. Acesta se mixează cu apa în care puneți florile. În cadrul experimentului, lalelele au absorbit foarte multă apa și și-au păstrat un aspect plăcut cel mai mult timp prin folosirea acestei metode. În cazul în care aveți alte flori, puteți căuta în florării îngrășământ special pentru ele. dacă nu găsiți, luați un îngrășământ universal pentru flori.

Dacă ați primit trandafiri, trebuie să știți că aceste flori rezistă mai mult timp dacă tăiați cu o foarfecă câte un pic din tulpina fiecărei flori. Astfel, trandafirii vor putea absoarbe mai bine apa. Și temperatura la care stau florile este importantă. Trebuie să vă asigurați că în cameră nu este nici prea frig și nici prea cald, astfel florile se pot ofili cu ușurință.

Fiți atente și la câtă apă turnați în vaza în care sunt puse florile. Prea multă apă poate duce la putrezirea tulpinii, așa că este mai bine dacă puneți apă puțină și suplimentați zilnic, doar atât cât este nevoie ca florile să poată absorbi apa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel