Ce apare într-o fotografie premiată cu 120.000 de dolari

Concursul de fotografie Hamdan International Photography Award (HIPA) din Dubai, care atribuie cel mai mare premiu financiar din lume în acest domeniu, a fost câștigat de un fotograf amator chinez, în vârstă de 54 de ani.

Fotografia realizată de către  Yang Zhou, un antreprenor din domeniul construcţiilor, a câştigat marele premiu HIPA, un trofeu însoţit de un cec în valoare de 120.000 de dolari. În imagine apar câțiva copii aflați într-o sală de clasă improvizată în provincia Jiangxi, marcată de sărăcie, care sunt atenți la învățătorul ce le predă o nouă lecție scriind cu creta pe un perete gol.

"Am făcut această fotografie în casa primarului dintr-un sat extrem de sărac din provincia Jiangxi, unde avea loc un curs pentru copiii din localitate", a declarat laureatul concursului, marţi seară, citează Mediafax.

"Întrucât tema concursului era «crearea viitorului», am vrut să arăt că aceşti oameni fac eforturi enorme pentru a se instrui şi pentru a-şi dezvolta regiunea", a adăugat el.

Fericitul câştigător a declarat că, de acum înainte, se va consacra fotografiei, marea lui pasiune încă de la vârsta de şase ani, şi că va călători prin lumea întreagă.

Concursul HIPA,  lansat în 2011 de tânărul prinţ moştenitor din Dubai, şeicul Hamdan ben Mohammed ben Rached Al Maktoum, pentru a promova arta fotografiei, este cea mai bogată competiție de fotografie din lume, valoarea totală a premiilor fiind de 389.000 de dolari. 

Pentru anul 2015, tema competiției va fi "Culorile vieţii".

Ceilalți câștigători sunt: la categoria alb-negru, Yanan Li din China, (16.000 dolari), Ali Kh Al Zaidi din Kuwait, care câștigă premiul întâi la categoria Creating the Future (20.000 dolari) și Vladimir Proshin, la categoria General,  (14.000 dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel