Cazul Daniela Crudu: Unde merg femeile dacă sunt bătute de partenerii lor? Mișcare unică în România

În contextul în care Daniela Crudu a fost bătută de iubitul ei, s-a vorbit despre faptul că nu există centre unde femeile pot merge dacă sunt abuzate de partenerii lor.

De fapt, aceste centre există! Un exemplu este Complexul de Servicii Sociale pentru Victimele Violenței Domestice din Sector 5 al Capitalei. Este un proiect al primarului Daniel Florea. Vorbim despre un complex unic în România în acest moment și care are un impact major în societate: acordarea de ajutor de urgență pentru plata chiriei pentru victimele violenței în familie.

Victimele violenței în familie care nu-și pot permite o altă locuință decât cea pe care o împărtășeau cu agresorul și care au fost nevoite să plece din Centrul de Servicii Sociale al Sectorului 5 pot primi o sumă de bani, timp de cel mult trei ani.

Măsura adoptată la inițiativa primarului Daniel Florea reprezintă o metodă concretă de combatere a fenomenului violenței în familie, pentru că întărește plasa de siguranță la care pot apela victimele, oferindu-le posibilitatea să se redreseze mai repede și mai ușor.

Mișcarea făcută de Primăria Sectorului 5 este extrem de benefică, și rezolvă, practic, problema cazării pentru victimele violenței domestice. Ajutorul pentru plata chiriei se acordă după criterii foarte bine puse la punct, timp de cel mult 3 ani, adică o perioadă suficientă de timp pentru ca victima să se pună pe picioare, să se rupă de agresor și să-și recapete independența și controlul asupra propriei vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel