Cătălin Predoiu: "Încep o competiţie cu gândul la victorie"

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, în conferinţa susţinută cu ocazia înscrierii în cursa internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, că "Începe o competiţie cu gândul la victorie" şi că, dacă nu câştigă nominalizarea, va renunţa la coordonarea guvernului alternativ. Înscrierea pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidențiale din 2014 se vor încheia pe 14 octombrie, în cursă aflându-se până în acest moment primarul Aradului, Gheorghe Falcă și Simona Crețu, consilier în CGMB.  Candidaţii trebuie să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România.

 "E o candidatură pentru care mă lupt, nu e o candidatură oferită de cineva pe tavă", a precizat Predoiu, menţionând că doreşte să ofere o nouă viziune pentru România, "care include un nou mod de a face politică".

 Cătălin Predoiu a precizat că în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului pentru Preşedinţia României s-au mai înscris doi democrat-liberali şi a arătat că, în cazul în care el nu va câştiga această competiţie internă din PDL, va renunţa la sarcina dată de partid de a fi premierul guvernului alternativ al PDL.

 "Dacă nu voi câştiga nominalizarea pentru a fi candidatul PDL la prezidenţiale, e normal să preia altcineva sarcina de a coordona guvernul alternativ al PDL", a spus Cătălin Predoiu.

 El a promis că, în cazul în care va ajunge preşedinte al României, "va livra o perspectivă proaspătă de a elabora politici".

 "Ca preşedinte voi livra o perspectivă proaspătă de a elabora politici şi de a le pune în aplicare, voi livra rezultate palpabile prin pragmatism, prin profesionalism şi o politică orientată spre performanţă. Provocarea mea e să ne mişcăm înainte cu un nou fel de a face politică în România", a mai spus Cătălin Predoiu.

 El crede "în tăria PDL de a se regenera, de a se moderniza, de a inova în confruntările politice viitoare".

 Întrebat dacă vrea să fie preşedintele României sau premier, având în vedere că el este şi premierul guvernului alternativ al PDL dar candidează şi pentru a intra în cursa prezidenţială, Cătălin Predou a arătat că în opoziţie "cele două noţiuni nu sunt incompatibile".

 "Încep o competiţie cu gândul la victorie", a mai spus Predoiu.

 Predoiu a mai spus că îi respectă pe democrat-liberalii care s-au înscris în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, dar a evitat să precizeze numele acestora.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel