EXCLUSIV  Cât costă un concediu în Grecia, în 2023. Dan Adrian Drăgan spune cât plătesc turiștii anul acesta / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Dan Adrian Drăgan a fost invitat în emisiunea "Departe de România", unde a spus cum sunt prețurile anul acesta în Grecia.

În cadrul emisiunii "Departe de România" Dan Adrian Drăgan a spus cât costă cazarea în Grecia, anul acesta și dacă este bine să plătim un avans proprietarului.

„În momentul în care vrei să faci o rezervare undeva este bine să plătești avansul din două puncte de vedere și anume al tău ca turist, pentru a te asigura că este a ta și că nu o rezervă nimeni altcineva în perioada pe care tu o dorești și în al doilea rând al proprietarului. Este bine ca el să primească un avans pentru a se asigura că tu ca turist vei ajunge la el și că nu-i vei da țeapă, pe românește.

Din ce am văzut sunt foarte mulți turiști care rezervă în 2-3 locuri pentru că nu au taxă de anulare. Cu două zile înainte anulează în două locuri și rămâne într-un loc.

Și astfel cei doi proprietari au pierdut banii respectivi. Vor să se asigure și ei ca proprietari că au un avans primit și tu ca turist îți propui și încerci să ajungi acolo.

În momentul în care turiștii rezervă la începutul anului beneficiază de anumite prețuri mai mici. Dau un exemplu 50 de euro pe noapte.

Când se apropie sezonul sunt foarte multe cereri pentru perioada respectivă. Și atunci pentru că au trecut câteva luni de când turistul a făcut rezervarea, proprietarul vrea să se asigure că acel turist nu a renunțat la ideea de a veni și îl întreabă dacă e sigur că vrea să vină, apoi îi cere avans pentru ca totul să fie în regulă, chiar dacă în urmă cu câteva luni era totul fără taxe de anulare sau avans.

Dacă turistul nu mai vine, proprietarul poate să ia un alt turist pe un tarif mai mare. La începutul anului proprietarii sunt speriați pentru că nu știu cum este anul și nu cresc prețurile prea mult. Dar când ne apropiem de iulie și august cerere este mare. Și pentru că cererea este mare, atunci și prețul poate să crească în funcție de cerere.

Normal, sunt afaceri până la urmă. Nimeni nu te primește gratis la el în casă. Dacă există posibilitatea să ia mai mulți bani, de ce să nu o facă? Ei nu o fac cu răutate, ci vor să se asigure că turistul care a rezervat prima oară va veni”, a spus Dan Adrian Drăgan, reprezentantul comunității Forum Grecia.

Cum sunt prețurile la cazare comparativ cu anii trecuți

„În 2019 am avut un anumit plafon. Era un raport calitate-preț bun pentru Grecia.

În 2020 și 2021, prețurile nu au crescut pentru că proprietarii greci nu știau exact ce o să se întâmple, voiau să aibă turiști. Au avut foarte puțini turiști, dar nu au crescut prețurile, ba chiar le-au redus.

Anul trecut au fost foarte mulți turiști. Cu începerea războiului a crescut prețul la carburant, la energie electrică, iar în ultimul an a crescut prețul la absolut orice, peste tot.

Cine nu a apucat anul trecut să-și echilibreze prețurile la noile creșteri de prețuri pe care le resimțim oriunde, peste tot, anul ăsta le-au crescut. Nu pot să spun că le-au crescut cu 50% cum spuneau niște voci, zilele trecute, care nu se pricep la acest lucru.

Pot să spun doar că au crescut cu 5 euro, cu 10 euro, în funcție de loc, perioadă, de câte nopți rezervă fiecare, dacă acele cazări au făcut ceva modificări în ultimii ani. (...) Este normal ca prețurile în iulie și august să fie mai mari pentru că cererea este foarte mare. Cine vrea să vadă aceeași Grecie, cu o vreme poate nai ușor de suportat, poate să vin și în iunie sau septembrie. Sezonul nu este doar două luni.

Mâncare este la fel de bună, peisajele sunt la fel de frumoase. În anumite destinații, culoarea apei are nuanțe mult mai aprinse și mult mai plăcute decât vara în extra sezon. Foarte multe insule sunt mult mai verzi și mult mai frumoase în afara sezonului pentru că vara se usucă vegetația”, a spus Dan Adrian Drăgan.

Taxele de drum pe autostrăzile din Grecia

„În funcție de destinația pe care mergem, autostrada costă diferit. Nu există ca în România sau Bulgaria vignetă, ci există taxe de autostradă. Din când în când sunt niște bariere. Ne oprim acolo și plătim între 50 de cenți, 90 de cenți. Cea mai mare este 3 euro jumătate, cam așa, exceptând podul care este aproximativ 13 euro. Câțiva zeci de euro dacă avem de mers mult”, a adăugat Dan Adrian Drăgan, reprezentantul comunității Forum Grecia, la emisiunea "Departe de România".

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel