Carmen Iohannis, criticată din nou din cauza ținutei

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se află într-o vizită oficială în Israel și Palestina. Pe pagina de Facebook, președintele Klaus Iohannis a postat câteve imagini de la întâlnirile oficiale, dar și de la Mormântul Sfânt și de la întâlnirea cu Patriarhul Ierusalimului, fapt ce a determinat câteva critici din partea internauților din cazua ținutei Primei Doamne.

Rochia purtată de Carmen Iohannis, atât în  Biserica Sfântului Mormânt, cât și la întâlnirea cu Teofil al III-ea, Patriarhul Ierusalimului a dat naștere unor noi critici.

"Prima doamna tinuta nepotrivita din toate punctele de vedere!!!!!!!! Nu vrea deloc respectarea tinutelor cuviinciose cum trebue sa fie prima doamna a unei tari! Reflectati asupra acestui aspect", a scris o persoană la imaginea postată de la Sfântul Mormânt.

De asemenea, Prima Doamnă este criticată și pentru faptul că a intrat în Biserica Sfântului Mormânt cu capul descoperit.

De ce femeia trebuie să-și acopere capul în biserică

Cand femeia intra in biserica, i se cere sa-si acopere capul. Dimpotriva, barbatului i se spune ca nu trebuie sa aiba ceva pe cap in biserica. In acest sens, Sfantul Apostol Pavel spune: "Orice barbat care se roaga sau proroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roaga sau proroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul" (I Cor. 11, 4-5).

Pentru a înţelege cum trebuie înțelese cuvintele Sfântului Apostol Pavel, în primul rând este important de spus că locul din biserica nu este identic cu orice loc public, este unul sfinţit. Iar în acest loc cu totul special, ţinuta exprimă în mod tainic modul de comuniune cu Dumnezeu.

[citeste si]

Pentru creştini, descoperirea capului înseamnă deschiderea faţă de Dumnezeu sincer, fără viclenie. Sfântul Maxim Mărturisitorul spune că descoperirea capului simbolizează mintea care, în vremea rugăciunii, trebuie să fie locuită de Logos, de Cuvântul lui Dumnezeu. Adică nu trebuie să mai aibă în ea alte gânduri lumeşti. Nu în zadar se cere în „Imnul Heruvic" că toată grija cea lumească să o lepădăm.

Biserica vesteşte că bărbatul este cap femeii şi că "femeile trebuie să se supună bărbaţilor" (Efeseni 5, 22). Ce înseamnă asta? Că odată ce mintea (capul) a fost luminată de Logos, ea trebuie acoperită, adică nu trebuie să mai punem în ea ceva mai presus de Cuvântul primit, căci altfel se întunecă, potrivit crestinortodox.ro.

Aşadar, faptul că bărbaţii au capul descoperit, iar femeile îl au acoperit, nu ţine de tradiţia populară, ci de rânduiala Bisericii.

"Noroc ca doamna si-a pus posetuta pe genunchi si coapsele dezvelite ca altfel ii facea "poze" preotului! Penibil!", a scris o altă persoană la imaginea de la întâlnirea cu Patriarhui Ierusalimului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel