Care este diferența între făina 000 și 650. Ce înseamnă aceste coduri

Atunci când vrei să te apuci de anumite preparate, prăjituri care necesită un anumit gramaj de făină, trebuie să alegi acest ingredient cu atenție. Citește codurile inscripționate pe pachetele cu făină, înainte. Ce înseamnă fiecare.

Făina 000

Această făină se produce din cereale cu un conținut ridicat de gluten și proteine vegetale și este potrivită pentru prăjituri, pentru aluaturile elastice precum cele din care se fac choux-urile sau foile de plăcintă și ștrudele, scrie libertateapentrufemei.ro. Poate fi folosită pentru orice aluat în care se pune drojdie, dar mai puțin pentru pâine. Pentru a obține această făină albă și pufoasă, în procesul de fabricație se folosește clor.

Făina 650

Această făină are un procent mai ridicat de gluten și poate fi folosită pentru pâine, pentru aluaturile de pizza, pentru covrigi și, în general, pentru produsele de patiserie care trebuie rumenite.

Vezi și: Borșul din comerț, toxic. Cum îți "otrăvești" singur mâncarea - Ce conține borșul la plic

Făina 550

Este măcinată din cereale mai moi, cu un conținut mai scăzut de gluten, și poate fi folosită la majoritatea tipurilor de aluaturi, deși nu vor crește la fel de pufoase ca atunci când folosești făina dură. Poate fi folosită și la pâine, și la plăcinte sau la gogoși, dar este mult mai bună pentru biscuiți sau pentru foitaje.

Făina 1050

Pentru această făină se folosește întregul bob de grâu, inclusiv tărâțele și germenii, fiind mai bogată din punct de vedere nutritiv. Făina integrală conține mai multe fibre decât făina albă, dar are un conținut mai scăzut de gluten, de aceea aluatul nu va crește la fel de pufos ca în cazul făinii 000.

Vezi și:  Care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt

Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel