Capitoliu, violențe: Pentagonul, solicitat să verifice dacă au participat și militari

Violenţele de la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi
Violenţele de la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi

Senatorul democrat american Tammy Duckworth a cerut, luni, Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, catalogând incidentele drept "tentativă de lovitură de stat".

Tammy Duckworth consideră "profund îngrijorătoare" informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în "insurecţia violentă" de la Washington. Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul Tammy Duckworth cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

"Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare", afirmă Tammy Duckworth.

Tammy Duckworth a subliniat că "sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare" a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

Anterior, doi congresmeni democraţi, Ruben Gallego şi Jason Crow, i-au cerut secretarului Forţelor Armate, Ryan McCarthy, să verifice modul în care Garda Naţională a răspuns solicitărilor de mobilizare pentru a ajuta forţele de ordine din Washington.

Violenţele comise la Capitoliu, pe 6 ianuarie, de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel