Cântăreaţa islandeză Björk a prezentat la New York noul său spectacol 'Cornucopia'

[] []

07 mai 2019 / 14:19
Salveaza PDF Comentarii

Cântăreaţa islandeză Björk a debutat luni în centrul cultural newyorkez The Shed, cu noul său spectacol 'Cornucopia', în regiza realizatoarei argentiniene Lucrecia Martel, în care a combinat muzica cu tehnologia digitală şi efectele vizuale, relatează EFE.

 Concertul este primul dintr-o serie de opt spectacole pe care artista islandeză le va susţine până în data de 1 iunie la The Shed, un centru cultural din New York recent inaugurat care doreşte să menţină oraşul în avangarda lumii artelor cu un program care alătură nume de artişti consacraţi cu artişti emergenţi. A fost primul spectacol al lui Björk în care cântăreaţa islandeză a colaborat cu personalităţi din lumea teatrului, precum Tobias Gremmler, responsabil cu designul vizual şi Chiara Stephenson care a creat o scenă specială.

Au făcut parte din concert şi 'Viibra', un grup muzical format din şapte cântăreţe la flaut din Islanda. Björk a fost acompaniată pe scenă în timpul spectacolului de cântăreaţa la harpă Katie Buckley, de percuţionista Manu Delago şi de DJ de muzică electronică Bergur Porrison. Pentru ţinutele pe care le-a purtat pe scenă, artista a colaborat cu Olivier Rousteing, director de creaţie al casei de modă franceze Balmain. The Shed, o platformă pentru artişti emergenţi având ca scop apropierea unui public cât mai numeros de lumea artei, a fixat o limită de două bilete de familie.

Conceput pentru a găzdui un număr cât mai mare de evenimente, de la concerte, piese de teatru, expoziţii sau conferinţe în cele opt etaje ale sale şi o suprafaţă de 18.500 metri pătraţi, 'The Shed', care a costat 500 milioane de dolari, are ca obiectiv să primească cu braţele deschide o nouă generaţie de artişti din toate domeniile. În prima serie de evenimente muzicale, a fost lansat la 5 aprilie spectacolul 'Sountrack of America', un concert elaborat care a adus un omagiu istoriei muzicii afro-americane.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24