Campionatul Mondial Escape Room. România, în finală

Campionii naționali din 22 de țări, printre care și România, vor participa la Campionatul Mondial de Escape Room, unde se vor lupta pentru titlul internațional, la “Mission: Unlock Enoch World Finals”.

Pentru prima dată, cei mai buni jucători din această disciplină formată în jurul conceptului de “escape room” au ocazia să-și demonstreze aptitudinile, într-un campionat mondial care ia forma competiției “Mission: Unlock Enoch”, în Budapesta, Ungaria.

Peste 9.000 de jucători au descifrat provocările din cele 75 de evenimente de calificare, iar în finală se întâlnesc 22 de echipe naționale formate din câte patru persoane. Acestea trebuie să evadeze dintr-o cameră concepută de cele mai luminate minți din domeniu.

România va fi reprezentată de echipa La Famiglia, formată din Ana-Maria Petrescu, Alexandru Iordache, Alina Iancu și Dan Iancu, a reușit să dezlege misterul în finala națională în numai 13 minute și 22 de secunde. De peste un an sunt nelipsiți din escape room-urile bucureștene, deținând chiar și niște recorduri în unele dintre ele.

“Ne așteptăm ca toți concurenții să vină foarte bine pregătiți la finala mondială, însă noi ne bazăm pe experiența și abilitățile fiecărui membru din echipă. Comunicăm foarte ușor și fiecare își aduce aportul, știindu-ne care ne sunt punctele tari și cele slabe. Sperăm să demonstrăm că românii sunt cei mai buni mind gamers”, au spus membrii echipei La Famiglia.

Nicholson spune că finala mondială este inspirată din design-ul modern de escape room, accentul fiind pus pe provocările ce pot fi rezolvate prin muncă în echipă: “Scopul nostru este să creăm provocări care au sens în lumea calculelor cuantice, care combină elemente fizice și mintale, sunt livrate în forma unei povești consistente, reduc dependența de un limbaj specific și sunt incitante pentru spectatori,” spune designer-ul, care a fost profesor asociat la MIT și actual profesor la BGNlab de la Wilfrid Laurier University, Canada.

“Nu am pus accent pe elemente tipice, am evitat lacăte și lumină neagră. În schimb, am încercat să îmbrățișăm conceptul de provocare a corpului și a minții, a mai spus acesta.”

Finala poate fi urmărită pe Red Bull TV, sâmbătă, 25 martie, la ora 9 pm.

[citește si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel