Camera Deputaților a votat Codul fiscal! Vezi principalele modificări

Camera Deputaților a aprobat, joi, cu 279 de voturi ”pentru”, opt ”împotrivă” și cinci abțineri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, transmisă Parlamentului de către președintele Klaus Iohannis.

Comisia pentru Buget-Finanțe a Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanțe.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% - de la 1 ianuarie 2016 - și la 19% - de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură, începând cu 1 ianuarie 2016.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Citește și: Efect bombă al negocierilor între partide pe Noul Cod Fiscal: Cresc impozitele!

Comisia pentru Buget, la propunerea secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Dan Manolescu, a aprobat un amendament care vizează acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan și neîngrijite. Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea Consiliului local. Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Ministerul de Finanțe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație, amendamente ce au fost aprobate de Comisie.

Cererea de reexaminare a proiectului Codului fiscal a fost adoptată, marți, de Senat.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel