Bulgaria se retrage de la Eurovision 2023

Sursa foto: Eurovision Song Contest/facebook.com
Sursa foto: Eurovision Song Contest/facebook.com

Bulgaria a devenit cea mai recentă ţară care a anunţat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor.

Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediţia din 2023 din cauza majorării taxei de participare. BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi după excluderea Rusiei din concurs.

EBU - care organizează concursul - a confirmat lista celor 37 de participanţi pentru concursul din 2023.

Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plăteşte pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toţi participanţii se ridică în mod obişnuit la aproximativ 5 milioane de euro - iar gazda plăteşte o sumă suplimentară.

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reuşit să treacă de semifinala concursului de anul acesta.

Liverpool a fost ales drept oraş gazdă în parte datorită "ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul" evenimentului de anul viitor, a declarat BBC.

Rusia obişnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producţie, dar a fost exclusă din competiţie în urma invadării Ucrainei.

Organizatorii au declarat pentru BBC News: "EBU se angajează să menţină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plăteşte o taxă care este calculată în funcţie de numărul de ţări care concurează în spectacolul din acel an şi de contribuţia lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru şi abonamentele sunt calculate în funcţie de factori care iau în considerare dimensiunea relativă şi statutul financiar al membrului.

Ucraina merge automat în finală

Eurovision 2023 va avea loc la M&S Bank Arena din Liverpool în luna mai a anului viitor. Contextul socio-politic dificil în care se află Ucraina a condus la alegerea unei noi țări gazdă pentru ediția din 2023 a Eurovision. În consecință, Marea Britanie, ocupanta locului secund în finala concursului din 2022, a primit din partea EBU propunerea de a prelua organizarea show-urilor live de anul viitor.

Ucraina, în calitate de câștigătoare, se califică automat în finala Eurovision 2023, alături de cele cinci țări finanțatoare: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Trofeul Eurovision 2022 a mers la Kalush Orchestra, care a intrerpretat piesa "Stefania", o combinație de rap cu elemente folclorice. Marea Britanie s-a plasat pe poziția a doua cu piesa "Space Man", interpretată de Sam Ryder.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel