EXCLUSIV  Bogdan Chirieac: Ludovic Uimitul, culmea ridicolului

Orban dans
Orban dans

Bogdan Chirieac spune că Ludovic Orban este personificarea proverbului românescu cu fudulia. Într-un editorial scris pentru DCNews, Chirieac atacă ”tripleta” de virusuri din Guvern, deplângând faptul că sistemul democratic românesc nu găsește anticorpii care să-l ferească de Orban-Câțu-Violeta Alexandru. Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Ludovic Uimitul

Astăzi, președintele Iohannis i-a tras o chelfăneală zdravănă premierului Ludovic Orban, după Acordul MAI-Patriarhia Română. Fundamental, președintele are mare dreptate în legătură cu păstrarea restricțiilor. Bărbătește, Orban l-a aruncat în față pe ministrul Vela, adică exact persoana care - alături de ministru Nelu Tătaru, Raed Arafat și toți ceilalți specialiști - este în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Publicul nu a aflat, fiindcă Vela nu s-a lăudat, că de o lună de zile locuiește în biroul de la Ministerul de Interne, doarme câteva ore pe noapte și găsește, literalmente, soluții miilor de probleme cu care România se confruntă zilnic. Marcel Vela face bine, poate că mai și greșește, dar până acum, datorită lui și echipei sale, situația în țara noastră a rămas sub control.

 

Chelfăneală trasă de președinte premierului

 

S-o fi gândit BOR-ul că dacă se poate merge zilnic la magazinul alimentar, că dacă se poate pleca cu zecile de mii prin autocare și avioane la muncă în Germania, Italia etc, că dacă curierii pot să aducă la domiciliu zeci și sute de mii de comenzi pe zi (de la alimente și medicamente până la electrocasnice și îmbrăcăminte), atunci și în noaptea de Înviere, voluntari bine protejați ar putea să ducă Lumina acasă la credincioși.

Oricum, subiectul merita dezbătut pe liniște, a fost timp - eventual Paștele catolic în România putea fi o repetiție - dar pentru asta ar fi trebuit ca premierul Orban să fie un om al dialogului. Dar domnia sa este  personificarea ideală a proverbului românesc cu fudulia...

După chelfăneala trasă de președintele Iohannis, ce credeți că a hotărât să facă ieri premierul Orban? Să pozeze 30 de minute la ședința de Guvern, arătându-se interesat de rectificarea bugetară, de numărul de teste COVID pe care le poate face România zilnic, de binefacerile pe care le va oferi el românilor și, în general, să se auto-gratuleze ce mare premier și om de stat este domnia sa. Firește că, în fața camerelor tv, a dat cuvântul și curții sale personale, adică lui Florin Câțu si d-nei Violeta Alexandru.

 

Sistemul democratic nu găsește anticorpi pentru tripleta de virusuri din Guvern

 

În timp ce ne vorbea tripleta, noi, poporul muncitor, izolat în casă, am putut constata că unii miniștri aveau mască, alții nu, alții aveau dar o țineau sub nări, iar asta în timp ce d-na Alexandru își etala ostentativ mănușile. Adică d-l Orban și guvernul său nu respectau ordinele Ordonanței Militare date în starea de necesitate.

Culmea ridicolului în ceea ce am văzut la tv că săvârșește Orban în ședințele de guvern a fost fraza adresată ministrului Economiei, cu o uriașă sforțare de a părea sincer-spontană: ”Vai, domnule ministru, mă uimiți!”. Cu alte cuvinte, dl Orban e uimit el însuși de ce bine guvernează țara.

Și eu sunt uimit. Priviți doar poza cu Orban în fruntea mesei Guvernului. Cum a fost posibil așa ceva? Până la anticorpii împotriva corona, chiar așa, sistemul democratic din România să nu aibă niciun fel de anticorpi și să aducă la Palatul Victoria un asemenea personaj? Dl Orban reprezintă categoric cel mai bun barometru al statului de drept autentic și al democrației în țara noastră, iar indicatorii, din nefericire, sunt foarte scăzuți.

Acum 6 luni, internauții nu mai puteau când la aceeași masă, pe același scaun, stătea „Veorica”. Astăzi, într-o situație mult mai grea, cu un personaj sub Dăncilă din toate punctele de vedere, destul de puțină lume este scandalizată. Poate de acum încolo tot mai mulți să înceapă să fie uimiți...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel