Beyonce va reînregistra o piesă de pe noul ei album din cauza unor versuri considerate ofensatoare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cântăreaţa americană Beyonce va înregistra din nou o piesă de pe noul ei album, "Renaissance", din cauza unor versuri considerate ofensatoare de asociaţiile care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, informează BBC.

Cântecul vizat, "Heated", a fost lansat vineri odată cu noul material discografic al vedetei pop-R&B americane şi conţine un termen peiorativ care este utilizat adeseori pentru ironizarea persoanelor cu paralizie cerebrală spastică.

Agentul de presă al cântăreţei Beyonce a declarat pentru BBC că acel cuvânt, care poate avea conotaţii diferite în engleza americană vorbită în Statele Unite, "nu a fost utilizat intenţionat într-un mod vătămător".

Cuvântul ofensator va fi înlocuit în versurile noii versiuni a acestui single, a precizat acelaşi agent de presă, care nu a dezvăluit deocamdată data la care va fi lansată varianta modificată a piesei "Heated".

Decizia de reînregistrare a acestui single a venit la doar câteva săptămâni după ce vedeta pop americană Lizzo a prezentat scuze publice pentru folosirea aceluiaşi cuvânt în cântecul ei "GRRRLS".

La doar câteva zile după aceea, Lizzo a reînregistrat şi a lansat din nou acel single, care nu a mai conţinut cuvântul ofensator.

Atunci când fanii cântăreţei Beyonce au ascultat vineri pentru prima dată cântecul "Heated", s-au simţit ca şi cum "ar fi primit o palmă peste faţă", a declarat Hannah Diviney, o militantă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, pentru BBC.

La rândul ei, asociaţia Scope, care activează în acelaşi domeniu, i-a cerut public cântăreţei Beyonce să înregistreze din nou această piesă, însă a apreciat decizia anunţată de vedeta pop-R&B.

Unii dintre fani i-au luat totuşi apărarea cântăreţei Beyonce, spunând că termenul în cauză poate avea un înţeles diferit în engleza americană - folosit adeseori cu sensurile de "a se panica" sau "a înnebuni" (deşi şi aceste expresii pot fi considerate la rândul lor lipsite de sensibilitate faţă de persoanele care suferă de afecţiuni mintale).

În pofida controverselor, cel de-al şaptelea album de studio lansat de Beyonce, "Renaissance", are mari şanse să ajungă în acest weekend pe primul loc în topurile muzicale din numeroase ţări ale lumii, scrie Agerpres.

Beyonce a postat primul său TikTok. Reacțiile fanilor nu au întârziat

Celebra Beyonce s-a alăturat platformei TikTok și a făcut prima sa postare, dedicată în întregime fanilor. 

Beyoncé s-a alăturat oficial platformei TikTok și prima ei postare este un omagiu adus fanilor ei. Superstarul a postat primul ei TikTok pe 14 iulie, oferind o compilație de cântece și dansuri realizate pe noul ei single de succes, ”Break My Soul”. Chiar și cântăreața Cardi B își face apariția în videoclip, moment în care strigă versurile: ”În caz că uiți cum ne comportăm afară!”

”Văzându-vă pe toți dansând m-a făcut așa de fericită”, a scris Beyoncé în debutul său de pe TikTok. ”Vă mulțumesc foarte mult pentru toată dragostea pentru BREAK MY SOUL! - Dragoste, B”. În secțiunea de comentarii, ea a etichetat fiecare creator de conținut care a fost prezentat în videoclip.

Deși este doar primul videoclip al lui Bey pe platformă, cântăreața hitului ”Halo” a strâns deja peste 3,3 milioane de urmăritori. Fanii s-au grăbit la secțiunea de comentarii pentru a-și împărtăși reacțiile debutul lui Beyoncé pe TikTok, scrie The Independent. 

”REGINA A SOSIT”, a comentat contul oficial pentru TikTok.

”Nu pot să cred că asist la epoca TikTok a lui Beyoncé”, a spus o altă persoană. ”Imaginați-vă că sunteți în prima postare TikTok a lui Beyoncé”, a spus altcineva.

”CARDI IS A VIBE”, a scris un utilizator, în timp ce o altă persoană a împărtășit: ”Vizionarea tuturor în acest videoclip mi-a făcut inima să zâmbească pentru că atâta bucurie era prezentă”.

Pe 20 iunie, Beyoncé a lansat piesa ”Break My Soul” de pe cel de-al șaptelea ei album foarte așteptat, Renaissance. Piesa a atras instantaneu laude de la fani pentru energia motivațională, pozitivitate și lumină.

După ce a renunțat la single, Beyoncé a doborât recorduri când a ajuns pe locul 7 în Billboard Hot 100, făcând-o prima artistă solo feminină care a avut 20 de single-uri în Top 10. Renaissance va fi primul album solo de studio al cântăreței de la Lemonade din 2016. Următorul ei album va conține piese de inspirație country și dance. Renaissance va fi lansat vineri, 29 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel