Urmărește emisiunea live


Bătrânețea începe de la picioare. Iată ce poţi face ca să te menţii tânăr şi să nu te simţi niciodată obosit

Chinezii au cea mai mare grijă de picioare / Pxhere
Chinezii au cea mai mare grijă de picioare / Pxhere

În cultura chineză se ştie că mişcarea este viaţă. Asiaticii sunt convinşi că omul începe să îmbătrânească de la... picioare. Este şi motivul pentru care cărțile lor de medicină descriu mai multe tehnici care ajută la întărirea gambelor și a picioarelor.

Efectuați în mod regulat aceste 5 exerciții simple şi speranța de viață va crește semnificativ! Potrivit secretele.ro, tehnicile de mai jos pot îmbunătăţi calitatea vieţii şi acţionează ca un adevărat elixir al tinereţii.

1. Mersul desculț

Mergeți desculț cât mai des posibil. Desigur, este mai bine să mergi pe pământ, dar dacă nu ai o astfel de oportunitate, atunci măcar fă-o acasă. Chiar dacă ai podeaua rece, tot scoate-ți papucii pentru cel puțin 10-15 minute. Fă asta de trei ori pe zi și vei trăi mult mai mulz.

2. Mersul pe călcâie și degete de la picioare

Încercați să mergeți regulat pe degetele de la picioare, călcâiele și pe interiorul și exteriorul picioarelor. Acest exercițiu simplu întărește perfect mușchii și oasele picioarelor și îmbunătățește circulația sângelui. În consecință, îmbunătățește funcționarea organelor interne. Încearcă, nu este deloc dificil, iar beneficiile pentru organism sunt enorme!

3. Lovirea picioarelor

De astăzi, începeți să vă loviți zilnic cu picioarele. Loviturile ușoare trebuie aplicate imediat în spatele degetelor de la picioare cu un ciocan de cauciuc sau de lemn. Un sucitor sau doar o sticlă goală va funcționa și el. După un timp, vei simți o căldură plăcută răspândită în corpul tău, iar în sufletul tău ia naștere o senzație de calm. Chinezii consideră această metodă una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți circulația sângelui nu numai la nivelul picioarelor, ci și în întregul corp.

4. Masaj Yun Quan

De asemenea, medicii chinezi recomandă masarea regulată a unui punct special din arcul piciorului – Yun Quan. Acest punct este situat chiar în spatele degetelor de la picioare în mijlocul arcului piciorului. Acest masaj îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii picioarelor. Este recomandabil să faceți acest exercițiu dimineața și seara. Există două moduri de a efectua un astfel de masaj: uscat și umed. Cu masaj uscat, trebuie doar să apăsați acest punct de 20 de ori fără pauză (mai întâi pe un picior și apoi pe celălalt). Pentru a face un masaj umed, turnați apă la 38 ° C într-un lighean (baie). Apoi puneți picioarele în el și așteptați ca acestea să se înroșească. După aceea, cu degetele mari simultan pe ambele picioare, începem să masajăm punctul Yun Quan de 80 de ori fără pauză. Etapa finală: frecați picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

5. Dușuri contrastante

Dușurile contrastante sunt foarte utile pentru picioarele noastre: alternativ apă caldă și apă rece. Această metodă accesibilă mărește tonusul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și întârzie bătrânețea. Și bineînțeles, nu uitați să vă mișcați cât mai mult posibil! Mergeți mai des, aveți grijă de picioarele voastre și nu le lăsa leneși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel